דג בס אפוי בבצל אדום שומר ולימונים של סימה ביטון
סימה ביטון מלמדת אותנו להכין דג בס אפוי שהוא גם טעים וגם בריא ומאוד פשוט להכנה
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.8 ק”ג בס נקי מקשקשים ומתוכן ומוכן לבישול
1 בצל אדום קלוף וקצוץ דק
1 ראש שומר קצוץ
1 שן שום קלופה וקצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה של זרעי שומר
4 חופנים של עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר, טרגון, מיורן)
3 לימונים
6 כפות שמן זית
נייר אלומיניום
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 220 מעלות.
2 מכינים רצועת נייר אלומיניום הגדולה פי 5 מאורך הדג, מקפלים ל – 2 ומסדרים במרכז: בצל, שומר ושום. מניחים את הדג על הירקות ומתבלים במלח , פלפל וזרעי השומר.
3 ממלאים את הדג בכל עשבי התיבול הטריים וסוחטים מיץ מ – 2 הלימונים על הדג, את הלימון השלישי חותכים לפרוסות ומפזרים מסביב לדג.
4 שופכים את שמן הזית מעל הדג ומקפלים את נייר האלומיניום . מהדקים טוב ונזהרים שהמיצים לא ישפכו.
5 אופים כ-40 דקות.
6 ממתינים 5 דקות לפני ההגשה.
