קל להכנה: בוואריה גבינות ורוטב תותים של מיקי שמו
קל להכנה תוך כמה דקות – בוואריה גבינות ורוטב תותים מעל מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבוואריה:
14 גרם ג’לטין
80 גרם מים (1/3 כוס)
500 מ”ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
120 מ”ל חלב (1/2 כוס)
5 חלמונים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
500 גרם גבינת ריקוטה
לרוטב התותים:
400 גרם תותים טריים
1 מקל וניל
360 גרם מים (½1 כוסות)
200 גרם סוכר (1 כוס)
לקישוט:
אבקת וניל גרגירית
אופן הכנה
הבוואריה:
1 משרים את הג’לטין במים.
2 מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר לקצפת רכה ומכניסים למקרר.
3 מרתיחים את החלב. מערבבים חלמונים בקערה עם 1/2 כוס סוכר.
4 מבצעים השוואת טמפרטורות: מעבירים כ- 1/3 מן החלב הרותח אל החלמונים, מערבבים. מעבירים 1/3 נוסף ומערבבים היטב. מעבירים את החלב שנותר אל החלמונים ומערבבים.
5 מחזירים את תערובת החלב והחלמונים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד להסמכה קלה.
6 מסירים את הסיר מהאש, מסננים את התערובת לקערה, מוסיפים את הג’לטין המושרה ומערבבים עד לאחידות.
7 מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד לאחידות.
8 מקפלים את הקצפת לתערובת הקרם החמימה, מוזגים לתבנית הסיליקון ומעבירים למקפיא למשך שעתיים.
הרוטב:
1 מרסקים כשליש מכמות התותים.
2 את היתר חותכים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
3 חוצים את מקל הוניל ומרוקנים את תוכנו.
4 מרתיחים את המים, הסוכר ומקל הווניל ומבשלים כ- 2 דקות.
5 מצננים במשך 1/2 שעה. מוסיפים את קוביות התותים ומערבבים.
הרכבת המנה:
1 מניחים את מנת הבוואריה הקפואה על גבי צלחת הגשה. מקשטים בכף מרוטב התותים. בוזקים מעט אבקת וניל גרגירית ומגישים.
