סלטי "אש" מהירים של עומר מילר
סלט גזר חריף וסלט ירקות שרופים שמכינים תיק-תק. מתכונים לסלטים מהירים מושלמים לכל “על האש”. המתכון של עומר מילר מתוך התוכנית "טעים אש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לסלט גזרים חריפים:
4 גזרים
1 כף ממרח אריסה
1 כף ממרח לימון כבוש
2 כפות פפריקה מתוקה
2 לימונים
1 כפית שאטה גרוס
1 צרור כוסברה
לסלט ירקות השרופים:
2 עגבניות
2 פלפלים אדומים
3 שיני שום
2 פלפלים חריפים
2 בצלים
מיץ מלימון אחד
מעט שמן זית לזילוף
½ כפית מלח
אופן הכנה
סלט גזרים חריפים
1 מקלפים את הגזרים ומכניסים לשקית זיפר.
2 מוסיפים לשקית הזיפר ממרח אריסה, ממרח לימון כבוש, פפריקה מתוקה, שאטה ומיץ מלימון אחד ומכניסים פנימה גם את שאריות הלימון.
3 סוגרים את השקית היטב ומערבבים היטב. שומרים במקרר כ-12 שעות לספיגת טעמים.
4 צולים את הגזרים על הגריל למשך כרבע שעה.
5 פורסים את הגזרים לטבעות ומניחים בקערה.
6 מזלפים מיץ לימון, קוצצים כוסברה ומגישים.
סלט ירקות שרופים
1 צולים על הגריל את הירקות בשלמותם למשך כ- 10 דקות.
2 מקלפים את הבצל, קוצצים את הירקות הצלויים, מלח ומיץ לימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
3 לפני ההגשה מוסיפים מעט שמן זית.
