סלט אזוקי ומנדרינות של אורי שביט
סלט אזוקי (שעועית שמלאה בכל טוב) ומנדרינות של אורי שביט מתוך המטבחון של קובי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לסלט:
2 כוסות שעועית אדומה קטנה אזוקי
3 – 2 נקטרינות בשלות, חתוכות לפלחים דקים
פרוסות מ-1 נקטרינה מיובשת, קרועות או קצוצות גס
3 – 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1 חופן גבעולי כוסברה, קצוצים
1 חופן גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
1 חופן עלי נענע קצוצים
1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
לרוטב:
1 כף גדושה חרדל דיז’ון גרגירים
2 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות שמן זית משובח
1 כפית רכז רימונים
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר דמררה
אופן הכנה
1 מבשלים את השעועית האדומה שתהיה רכה אך מוצקה
2 מניחים את מרכיבי הסלט בקערת ערבוב
3 מערבבים בקערית או בצנצנת את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול
4 משהים למשך 5 דקות לספיגת טעמים ומגישים