בראוניז שוקולד וסלק של ליאורוש
המתכון הזה של ליאורוש לבראוניז סלק ושוקולד, הוא לא רק גרסה בריאה יותר לבראוניז, הוא גם מסלקים שישבו במקרר וכמעט נזרקו – לא חראם? אתם חייבים לנסות את המתכון הזה

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גר׳ סלקים ברוטו (370-400 גר׳ נטו אחרי קילוף)
1/4 כוס מים
250 גר׳ חמאה
250 גר׳ שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
250 גר׳ סוכר חום בהיר דמררה
קורט מלח
3 ביצים L
100 ג' קמח
25 גר׳ אבקת קקאו
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-160 מעלות, טורבו.
2 עם כפפות, כדי לא להכתים, קולפים את הסלקים וחותכים לחתיכות גסות.
3 שמים את הסלקים בקערה חסינת חום המתאימה למיקרוגל. מוסיפים 1/4 כוס מים ומכסים בניילון נצמד.
4 מכניסים למיקרוגל ל-12 דקות או עד שהסלקים מתרככים.
5 מעבירים למעבד מזון את הסלקים, חמאה, שוקולד מריר ותמצית וניל וטוחנים למרקם הכי חלק ואחיד שאפשר. חלק ממעבדי המזון מחממים תוך כדי פעולה, וימיסו את השוקולד והחמאה. אם מעבד המזון שלכם אינו מחמם תוך כדי פעולה, פשוט המשיכו לטחון עד לקבלת המרקם הכי חלק ואחיד שאפשר.
6 במיקסר עם וו הקצפה, טורפים את הביצים עם סוכר ומלח לכמה דקות עד למרקם קצפי סמיך.
7 מעבירים את תערובת הסלק והשוקולד לתערובת הביצים וטורפים היטב.
8 מסננים פנימה את אבקת הקקאו והקמח ומקפלים פנימה בעדינות.
9 מעבירים לתבנית בראוניז מלבנית בגודל 20X30 ס״מ המרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה.
10 אופים בתנור שחומם מראש 25-30 דקות.
11 מוציאים מהתנור ומניחים לבראוניז להתקרר.
12 מעבירים למקרר לשעתיים עד לילה, וחותכים לריבועים רק לאחר שהבראוניז סלק התקררו לחלוטין.
13 שומרים בקופסה סגורה בטמפ׳ החדר או במקרר, ניתן גם להקפיא.
14 בתיאבון, ואל תשכחו להציץ במקרר ולראות במה אפשר להשתמש שאולי שכחתם שנמצא שם.