טארט סלק ורוד מרשים וטעים של אור שפיץ
מתכון לטארט סלק ורוד מרשים וטעים של אור שפיץ, בצק פריך בסיס, מילוי יוגורט וסלק בצבע ורוד וסלקים מבושלים מלמעלה. מרשים ויפה!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית טארט מתפרקת בקוטר 20 ס"מ.
לבצק פריך:
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
200 גרם חמאה
50 גרם (חצי כוס פחות כף אחת) אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
למלית:
1 בצל קצוץ דק או לרצועות דקות
3 כפות שמן זית
50 גרם גבינת קוואטרו פורמאג׳י גד
סלק אחד גדול מבושל, פרוס בעזרת מנדולינה
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
1 ביצה גודל L
קמצוץ אגוז מוסקט
קמצוץ מלח
לציפוי ורוד:
3 כפות יוגורט עיזים 2.8% גד
½ גביע ריקוטה למריחה גד
כף מיץ סלק ששמרנו ממי הבישול
אופן הכנה
לבצק הפריך:
1 טוחנים את כל המצרכים למעט הביצים במעבד מזון ולאחר קבלת מרקם חולי מוסיפים ביצים. מערבלים עוד כמה שניות לקבלת בצק אחיד.
2 מרדדים עם מערוך ומעבירים לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 20 ס"מ. מהדקים לדפנות ומורידים שאריות בצק.
3 לאחר סידור הטארט בתבנית מקפיאים לרבע שעה ואופים 10-20 דקות עם משקולת בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו.
למילוי:
1 מטגנים את הבצל במחבת עד להשחמה ומצננים מעט.
2 בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל המצרכים, מאחדים עם הבצל המטוגן.
3 מסדרים את הסלק המבושל והפרוס בתחתית הקלתית, שופכים מעל את המלית ומפזרים שכבה אחידה של קוואטרו פורמאג'י.
4 מכניסים לאפיה לעוד כ-15 דקות עד להזהבה.
לציפוי יוגורט:
1 מערבבים יוגורט עם ריקוטה למריחה ומיץ סלק, יוצקים מעל הטארט לאחר שהצטנן ומכניסים לתנור על 200 מעלות ל-3 דקות בכדי שהיוגורט יתיישר באופן סימטרי ויפה.
2 מקשטים עם לבבות סלק ומגישים.