סינייה מראמפ סטייק של עומר מילר
“סינייה” של ראמפ סטייק לצד מדפונת ירקות שורש . מתוך התוכנית "שף על האש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג ראמפ סטייק
פלפל שחור גרוס גס
מלח ים אטלנטי
2 בצלים לבנים
2 עגבניות תמר בשלות
1 פלפל ירוק חריף
1 כוס עלי כוסברה טריים
1/2 כוס שמן זית
לטחינה המקורמלת:
500 גרם טחינה
300 גרם מים
25 גרם מיץ לימון
2 בצלים לבנים
מלח, פלפל
למדפונה:
5 תפוחי אדמה ראטה
5 תפוחי אדמה סגול
10 בצלי פנינה
5 גזר בוכרי
5 גזר כתום
5 גזר סגול
2 קולורבי
1 ראש שום
1 ענף טימין
1 עלה מרווה
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנה
המדפונה
1 שוטפים את הירקות וחותכים בגסות (ניתן כמובן גם להשאיר אותם בשלמותם).
2 מניחים את הירקות בנייר כסף, מתבלים בעשבי תיבול, שמן זית, מלח ופלפל.
3 סוגרים היטב (מוטב לעטוף מספר פעמים בכדי למנוע חדירה של חול לירקות).
4 מניחים את “החבילה” בתוך בור באדמה ומעליו מניחים גחלים לוהטות או בתנור על חום של 160 מעלות.
5 משאירים כך במשך שעה וחצי עד שעתיים.
הבשר
1 פורסים את הראמפ סטייק לחמישה נתחים של 200 גרם כל אחד.
2 מתבלים את הנתחים במלח ופלפל שחור.
3 צולים את הנתחים בגריל פחמים עד לדרגת מידיום רייר. מסירים מהאש.
4 במקביל צולים את הבצלים והעגבניות היטב.
הטחינה
1 קולפים ופורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
2 צולים את פרוסות הבצל באיטיות במעט שמן זית (כחצי שעה). מערבבים את כל המצרכים ומתבלים.
לקראת ההגשה
1 על צלחת סינייה מסורתית יוצקים את הטחינה.
2 פורסים את הבשר לנתחים דקים ומסדרים על הטחינה.
3 בין פרוסות הבשר משבצים את הבצל והעגבנייה ומעל יוצקים שמן זית. מניחים את צלחת הסינייה על הגריל לחימום של כ- 10 דקות.
4 בינתיים מוציאים את חבילת הירקות (המדפונה) מן הגחלים ופותחים בזהירות. שולפים את הירקות ומניחים על צלחת הגשה. מסדרים פלפל חריף ועלי כוסברה על גבי הסינייה ומגישים לצד הירקות.