תבשיל בשר בקר וירקות
מתכון לתבשיל בסיר אחד של בשר בקר עם תפוחי אדמה, גזרים וירקות נוספים, בדיוק מה שצריך לימים חורפיים
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שמן לטיגון
500 גרם בשר בקר
2 בצלים
250 גרם מיני תפוחי אדמה
חופן מיני גזר
1 כף רסק עגבניות
חצי ליטר ציר מרק
לרוטב:
3 כפות שמן
1 כף רסק עגבניות
700 מ"ל ציר מרק ירקות
1 כפית קמח תירס (מעורבב עם 30 מ"ל מים)
תבלינים: פלפל, צ'ילי, 1 ענף רוזמרין וקורט סוכר
אופן הכנה
1 חותכים את הבשר לחתיכות בגודל ביס ומטגנים בשמן. מתבלים במעט מלח ומטגנים עד שכמעט לא נשארים נוזלים.
2 מוסיפים מעט שמן ומטגנים בו את הבצלים מעט
3 מוסיפים רסק עגבניות וציר ירקות ומבשלים, בסיר מכוסה
4 מחממים תנור ל 230 מעלות
5 כשהנוזלים מצטמצמים שופכים הכל לתבנית שמתאימה לתנור מוסיפים ירקות וציר מרק, מערבבים ומכניסים לתנור ל 60-90 דקות
6 אפשר גם להמשיך הכל על הכיריים
7 מערבבים מדי פעם ומוסיפים מים במידת הצורך. ככל שהבשר מתבשל יותר זמן, כך הוא נהיה רך יותר