לחם סלק עגול עם נר חמאה פסטו של אור שפיץ
נמאס לכם מסתם לחם משעמם? קבלו מתכון של אור שפיץ ללחם סלק עגול ביתי לצד נר חמאה פסטו. לחם ורוד, טעים וחגיגי. תוספת מושלמת לארוחת שבת וחג.
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כוסות (375 גרם) קמח כוסמין מלא
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
1 כפית (5 גרם) סוכר
1 כפית (6 גרם) מלח
3 כפות (45 גרם) שמן זית
1/2 1 כוסות מיץ סלק טרי
3 כפות אבקת צבע סלק
לנר חמאה פסטו:
פתיל מעץ
כוס חד פעמית של שתיה חמה
200 גר' חמאה מלוחה גד או להוסיף כפית מלח לחמאה רגילה
2 כפות פסטו מוכן
אופן הכנה
1 סוחטים את הסלק במכונה לסחיטת פירות קשים.
2 במיקסר עם וו לישה נלוש את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.
3 לאחר ערבוב קל נוסיף את שמן הזית ומיץ הסלק ונלוש לפחות 10 דקות.
4 ניתן לו התפחה של שעה וחצי במקום חמים – בקערה מכוסה בניילון נצמד.
5 נעביר את הבצק למשטח, נפזר קמח וניצור צורת כדור גדולה. נניח את כיכר הלחם על נייר אפייה בתבנית תנור וניתן לו התפחה שנייה.
6 נחרוץ מעל דוגמאות מגניבות עם סכין חדה ונכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו למשך 40 דקות.
7 להכנת הנר– מניחים פתיל בתוך כוס, ממיסים את החמאה, מוסיפים פסטו ויוצקים לתוך הכוס עם הפתיל. מכניסים למקפיא עד שמתייצב. לאחר שהלחם יצא מהתנור והתקרר מעט, פותחים פתח במרכז הלחם על מנת שנוכל להכניס את נר החמאה.
8 חשוב להכניס את החמאה ללחם רק כשהוא מצונן כדי שלא תימס.