כבד דג בזביונה של השף יחי זינו
השף יחי זינו מכין ביחד עם הילה אלפרט כבד דג בזביונה. מתוך התוכנית "ים של דגים"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 ראשי אנדיב (רצוי צבעים שונים) חתוכים לרצועות
1 כף חמאה
1 כף שמן זית
1 כף חומץ שרי
500 גרם כבד דגים משוויץ בטריותו
2 כפות חמאה
1 כף שמן זית
לזביון:
120 גר' יין לבן יבש
2 כפות מחוקות סוכר קוקוס
1 כף רכז רימונים
6 חלמונים
להגשה:
1/2 כוס שקדים חלוטים בקליפתם קצוצים גס
1 כוס גרגירי אפונה טרייה או קפואה חלוטה לחצי דקה במים רותחים. מסוננת
פלפל גרוס
מלח
אופן הכנה
1 במחבת אחת, על אש סבלנית, מטגנים את האנדיב בחמאה, שמן זית וחומץ שרי.
2 במחבת נוספת מחממים את החמאה ושמן הזית ועל אש בינונית צורבים את כבדי הדג ככה שיהיו חרוכים מבחוץ וורדרדים בפנים.
הזביון
1 מניחים את המטרפה במקומה על להב התרמומיקס.
2 מעבירים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומבשלים 9 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 3 .
3 מניחים על כל צלחת את האנדיב, מעל את הכבדים, יוצקים מעל את הזביונה, מפלפלים, מפזרים מעל גרגירי אפונה שקדים חלוטים ומלח גס.
