עוגת פס היער השחור נוסטלגית של קרן אגם

הגרסא של קרן אגם לעוגה הנוסטלגית של היער השחור. השילוב המושלם בין שוקולד, קצפת ודובדבנים. עוגה בטעמים של פעם.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגה:
120 גר' שוקולד מריר
1/3 כוס סוכר לבן (60 גר')
6 ביצים
למלית:
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
2 מיכלים של שמנת מתוקה
דובדבנים מגולענים בצנצנת
אופן הכנה
לעוגה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משמנים אותו.
2 ממיסים שוקולד מריר ומניחים בצד. מפרידים את הביצים. מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר לקצף יציב. מעבירים לקערה אחרת (אין צורך לשטוף את קערת המיקסר) מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר ומערבבים עם השוקולד המומס. בתנועות קיפול מאחדים את החלבונים עם השוקולד.
3 מעבירים לתבנית אפייה ואופים 12-15 דק' עד שהעוגה יציבה. מוציאים את העוגה מהתבנית ומכסים במגבת עד לצינון מלא.
לקרם:
1 במיקסר מקציפים את כל המצרכים של הקרם, קוצצים חופן דובדבנים גס ומערבבים פנימה בעדינות, מעבירים לשק זילוף אין צורך בצנתר.
2 מיישרים את העוגה ופורסים לאורך לחמש רצועות שוות, מברישים מעט רצועה אחת בסירופ של הדובדבנים, מזלפים קרם, מכסים בעוד רצועה , מברישים מעט גם אותה בסירופ ושוב קרם, וכך עם כל הרצועות-מסיימים עם הקרם-מצננים מעט להתייצבות.
3 מקשטים בתלתלי שוקולד ודובדבנים ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם