מג'דרה עדשים שחורות מושלמת

מתכון מושלם למג'דרה עדשים שחורות ממכרת וטעימה ברמות

זמן הכנה
חצי שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצל מטוגן
3 בצלים
4 כפות שמן זית
מג'דרה
1 כוס אורז
1 כוס עדשים שחורות
2 כפות שמן זית
1 כפית כורכום
כפית וחצי כמון
2 כפיות מלח
כפית וחצי פלפל שחור טחון
3 כוסות מים
אופן הכנה
1 חותכים את הבצל לשני חצאים ואז לפרוסות.
2 מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית על להבה גבוהה ל-10 דקות ובמהלכן מערבבים את הבצל מדי פעם.
3 בתום 10 הדקות מוסיפים חצי כוס של מים רותחים ושאירים לטיגון עוד כ-25 דקות עד שהבצל מתרכך ומשחים.
4 בזמן טיגון הבצל מניחים אורז בקערה ומוסיפים מים פושרים כך שיהיה מכוסה כולו ומשרים אותו כ-15 דקות.
5 בתום 15 הדקות מסננים את האורז ושמים אותו בצד.
6 ממלאים בסיר 3 כוסות מים, מוסיפים את העדשים ומביאים לרתיחה.
7 כשהמים עם העדשים מגיעים לרתיחה מנמיכים את האש ללהבה בינונית וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות עד שהעדשים מתרככות אבל לא לגמרי.
8 לאחר הריכוך מכבים את האש, מסננים את העדשים ומוסיפים אותן לאורז.
9 שמים בסיר שמן זית, מחממים אותו ומוסיפים את התבלינים ואת עדשים והאורז.
10 מכניסים לסיר מים רותחים, מערבבים הכל יחד ומביאים לרתיחה.
11 מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
12 מבשלים כ-20 דקות עד שהמים נספגים ומכבים את האש.
13 מניחים את הסיר סגור עוד כ-20 דקות נוספות.
14 בתום 20 הדקות, כשהמג'דרה מוכנה מוסיפים את הבצל המטוגן, מאוררים עם מזלג ומערבבים הכל יחד.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם