עוגה בחושה עם אוכמניות וטריק של אסטלה

אסטלה מלמדת בכיתת האומן שלה להכין עוגה בחושה עם אוכמניות ולקינוח טריק. מתכון ל-4 יחידות בקוטר 10 ס”מ גובה 3 ס”מ. מתוך העונה השלישית של התוכנית "אסטלה – כיתת אומן".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקלתית בצק פריך (לא אפוי):
520 גרם קמח רך
3 גרם מלח
220 גרם חמאה קרה בקוביות
160 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
100 גרם ביצים
לפירות:
190 גרם אוכמניות כחולות
למסה המרכזית:
66 גרם חמאה רכה
136 גרם סוכר
3 גרם תמצית וניל
91 גרם ביצים
50 גרם שמנת חמוצה
103 גרם קמח
1/2 גרם מלח
1.2 גרם אבקת אפיה
120 גרם אוכמניות כחולות
73 גרם תפוחים צרובים
לשטרוייזל:
100 גרם חמאה
160 גרם קמח
100 גרם סוכר
אופן הכנה
הקלתית:
1 מאחדים את היבשים עם החמאה. בהדרגה מוסיפים ביצים. מסיימים את הלישה באופן ידני. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.
המסה המרכזית:
1 מקציפים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל, מוסיפים בהדרגה את הביצים, את השמנת החמוצה ואת כל היבשים לסירוגין עד לקבלת מסה אחידה. מקפלים פנימה את התפוחים והאוכמניות.
השטרוייזל:
1 מאחדים קלות את כל המרכיבים, כדאי לעבוד בידיים, עד לקבלת תערובת פירורית וחולית. אין להגיע למסה אחידה.
הרכבת העוגה:
1 מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ”מ ומכניסים לרינגים.
2 ממלאים את הרינג מרופד בבצק במלית בחושה ומפזרים שטרוייזל מלמעלה.
3 אופים בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות, כ – 35 דקות.
עוגה בחושה עם אוכמניות וטריק של אסטלה
עוגה בחושה עם אוכמניות וטריק של אסטלה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות