עוגת בולו – עוגת סולת ליום כיפור
עוגת בולו – סולת לכל השנה אבל מתאימה במיוחד לצאת הצום . אל תפספסו את העוגה הטעימה הזאת

מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית 25X32
1 קג סולת
1.5 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 ביצים L
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 שקיקי אבקת אפיה
8 גרגרי מסטיקא מעוכים
0.5 חצי כוס שומשום
1 כוס שקדים שלמים לעיטור
לסירופ
4 כוסות סוכר
3 כוסות מים
0.5 לימון סחוט
1 קליפת תפוז
2-3 טיפות תמצית זהר (פריחת הדרים)
אופן הכנה
הכנת העוגה
1 מערבבים סולת, סוכר ואבקת אפייה.
2 מכתים את המסטיקא ומוסיפים לתערובת.
3 מוסיפים שמן ,מיץ תפוזים וביצים ומערבבים הייטב.
4 ממתינים כ- 10 דקות
5 שמים את התערובת באופן אחיד על התבנית.
6 מפזרים את השומשום מעל.
7 חותכים לפי הצורה הרצויה ונועצים על כל חתיכה שקד.
8 אופים ב- 180 מעלות בתנור שחומם כ- 40 דקות עד שמשחים.
הכנת הסירופ
1 מכניסים לסיר את המים, הסוכר וקליפות התפוז ומביאים לרתיחה.
2 מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית
3 מוסיפים את הלימון הסחוט, מערבבים ומבשלים כ- 3 דקות
4 מקררים לחלוטין
לא קוראים לעוגה בולו אלא ספרה
ציפי says:
איזה תבנית ?
מה גודל התבנית ?
מה גודל התבנית ?
בולו says:
מה גודל התבנית ?
באיזה גדול תבנית ?? says: