מתכון לפסטה בולונז כשל"פ – פרפקטו פסטה ללא גלוטן
מתכון לפסטה בולונז כשל"פ – פרפקטו פסטה ללא גלוטן של אסם, אותו הטעם בדיוק באותו טעם של פסטה רגילה, לא תרגישו בהבדל, תשאלו את שף דוד גדג'

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חבילה אחת פסטה פרפקטו ללא גלוטן (500 גרם)
3 כפות שמן זית
בצל קצוץ אחד
גזר קצוץ אחד
2 גבעולי סלרי קצוצים
כף סוכר לבן
500 גרם בשר בקר טחון
כף אחת שום כתוש
400 גרם רסק עגבניות
כף פפריקה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
שני עלי דפנה
כוס יין אדום יבש
חופן עלי בזיליקום טריים
5 כוסות מים רותחים
חופן מכובד של אגוזי קשיו קלויים
אופן הכנה
1 לבשל חבילה של פסטה – להרתיח 1 ליטר מים (לכל 100 גרם פסטה) להוסיף את הפסטה למים הרותחים ובחוש לבשל ללא מכסה על אש בינונית למשך 9 דק כשמוכן, מסננים ושמים בקערה גדולה בצד להתקרר.
2 לחמם סיר סוטאז' ולשים שלוש כפות שמן זית , את הבצל הקצוץ , את הגזר הקצוץ , את הסלרי הקצוץ וכף סוכר לבן .
3 לטגן עד לשקיפות
4 להוסיף את הבקר הטחון ,לפורר אותו בעזרת מזלג ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו למוכן . להוסיף את השום כתוש , רסק עגבניות , פפריקה , מלח , פלפל שחור ,כורכום ושני עלי דפנה. לערבב לתערובת משחתית אחידה שנפרדת בקלות מדפנות הסיר .
5 להוסיף כוס יין אדום יבש , לערבב ולהביא לרתיחה
6 להוסיף חמש כוסות מים רותחים , לערבב ,חופן עלי בזיליקום ולכסות . להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה לבינונית ולבשל כ-45 דקות עם מכסה.
7 להוסיף את הפסטה המבושלת לסיר , לערבב היטב לכבות את הלהבה , לסגור את הסיר ולהמתין 10 דקות לספיחת הנוזלים
8 כעבור 10 דקות לפתוח את המכסה , לערבב היטב ולהגיש
9 בהצלחה ובתאבון ובאהבה ממני אליכם השף דוד גדג'
