הגרסה הבריאה ל”אגס בנדיקט”
רותם ליברזון מלמדת איך להכין ארוחת בוקר טעימה ומזינה בדרך הבריאה
אין סוף לסוגי ארוחות הבוקר הקיימות; מארוחת בוקר ישראלית שכוללת סלט קצוץ ועד לארוחת בוקר אסייתית שכוללת בשרים שונים ומגוונים. אבל יש ורסיה אחת מושחתת, רוויית קלוריות וכולסטרול, מנה אמריקאית קלאסית ונפלאה – “אגס בנדיקט”.
בתור אחת שחיה שנים בניו יורק אני מכורה למנה הזו. היא כוללת ביצה עלומה. זוהי בעצם ביצה ללא הקליפה, חלוטה במים, כך שהחלמון בה נשאר נוזלי אך החלבון העוטף אותה עשוי לחלוטין.
הביצה מונחות על לחם בריוש קלוי. מעל כל זה יש רוטב הולנדייז עשיר בחמאה לצד תרד מטוגן בהמון חמאה ופרוסות בשר מטוגנות או נקניקיות שומניות.
ועכשוי לורסיה הבריאה יותר ..
לאחר שנים של ניסיונות להקליל את המנה הזאת ולהפוך אותה ליותר בריאה, מצאתי שאפשר בהחלט להכין מנה מנצחת
נתחיל באותה ורסיה של ביצה טרייה שלוקה במים עם מעט חומץ.
נניח אותה מעל לחמנית שיפון קלויה.
את המרקם הקרמי שנוצר כתוצאה מרוטב ההולנדייז נקבל מסלט אבוקדו שכולל קוביות אבוקדו, בצל ירוק, מעט עגבנייה קצוצה, לימון ומלח.
אפשר לפזר מעל הביצה מעט גבינה בולגרית מפוררת ולסיים בפלפל שחור גרוס.
ליד, נניח סלט עדשים שמורכב מעדשים שבושלו במים. להם מוסיפים עשבי תיבול, גבינת פטה רזה, בצק סגול ומעט צ’ילי.
אפשר גם להוסיף סלט עשבים. נכניס אליו עשבי תיבול שונים מעורבבים כמו: פטרוזיליה, כוסברה ונענע, עם מעט צנוברים קלויים או שקדים. ונתבל בהמון לימון ומעט שמן זית.
והנה, קבלנו ארוחת בוקר מצויינת עם רבע מכמות הקלוריות של המנה הקלאסית והרבה יותר בריאה.
לפעמים מספיק לשנות רק חלק מהמרכיבים ולהשאיר מרכיב אחד עיקרי (כמו הביצה העלומה) כדי להגיע למנה מעולה אבל בהחלט כזאת שאפשר לאכול אותה ללא שום נקיפות מצפון וליהנות מארוחת בוקר מצוינת.
מומלץ לקרוא גם: