ביצה עלומה על בריוש קלוי ודוקסל פטריות של צ'רלי פדידה – ארוחת בוקר של מלכים
צ'רלי פדידה מציג ארוחת בוקר מנצחת. מתוך התוכנית: "אלופים במטבח"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לביצים
4 ביצים גדולות וטריות
¼ כפית שמן כמהין
מעט מלח ים
1 כפית עירית קצוצה
לפטריות המוקפצות
8 פטריות שמפיניון פרוסות דק
2 פטריות פורטובלו פרוסות דק
2 פטריות מלך היער חתוכות ל-4 לאורך
תרסיס שמן זית של פאם
חופן עלי תרד
מלח ופלפל לפי הטעם
לקארי מיונז
2 כפות מיונז
1 כף קארי אדום
1 כף מים
להגשה
4 פרוסות בריוש (או חלה מתוקה)

אופן הכנה
הקארי
1 מערבבים את כל המצרכים עד לאיחוד הטעמים.
הביצים
1 מרפדים 4 קעריות מרק קטנות בניילון נצמד (כ – 40 ס”מ על כל קערה).
2 שוברים ביצה לתוך הקערה המרופדת ומתבלים את הביצים במלח ים, עירית קצוצה ונגיעה של שמן כמהין.
3 עוטפים את הביצה בניילון ויוצרים סוכרייה (קושרים על מנת שלא ייפתח).
4 מכניסים לסיר עם מים חמים (כ – 80 מעלות) ומבשלים במשך כ – 5 דקות.
הפטריות
1 מרססים את הפטריות בתרסיס שמן זית של פאם ומקפיצים במחבת חמה עד להזהבה של הפטריות. מוסיפים תרד ומניחים בצד.
קליית הבריוש
1 באותה מחבת מרססים תרסיס שמן זית של פאם וקולים 4 פרוסות בריוש (או חלה מתוקה).
הרכבת המנה
1 מסדרים את הפטריות והתרד על גבי הבריוש. מסירים בזהירות את הניילון הנצמד מהביצה ומניחים על גבי התרד, יוצקים מעט רוטב קארי אדום ומגישים.