קרם ברולה עם אננס וגלידת גרניום של אביב משה
הקינוח המושלם לפסח!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ברולה:
5 חלמונים
400 מ”ל שמנת
8 כפות סוכר
1 מקל וניל
1 אננס גדול
2 תפוחים גרנד-סמית
1 עלי מנטה
1 קלציום לקטט
1 סודיום אלגינט
להגשה:
500 מ”ל שמנת
100 גרם גלוקוז
6 חלמונים
300 גרם סוכר
1 ק”ג גבינה לבנה
150 גרם מסקרפונה
1 גביע שמנת חמוצה
1 צרור עלי גרניום
200 גרם שולחן לבן
אופן הכנה
קרם ברולה:
1 טורפים חלמונים ו – 5 כפות סוכר, מרתיחים שמנת ומקל וניל, מאחדים בין החלמונים והשמנת, מסמיכים מעט על אש נמוכה, מוציאים את מקל הוניל ומסננים
2 חותכים את האננס לקוביות של 2 ס”מ ומקפיצים במחבת עם 3 כפות סוכר כ- 2 דקות עד להזהבה קלה של האננס
3 מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה, חותכים לקוביות של 1 ס”מ
4 יוצרים סירופ סוכר מ- 200 מ”ל מים ו- 200 גרם סוכר שממיסים על להבה עד שהסוכר נעלם
5 מכניסים תפוח-עץ ואת סירופ הסוכר לתוך שקית וואקום, אוטמים עם מכונת וואקום ושומרים במקרר כשעתיים. כעבור שעתיים טוחנים למחית
לגלידה:
1 מרתיחים שמנת גרניום וגלוקוז. טורפים חלמונים וסוכר, מסננים את השמנת ומאחדים ביחד עם החלמונים, מכניסים את השוקולד הלבן לשמנת ומערבבים עד להמסה
2 מערבבים את כל הגבינות יחד וטורפים לתוך השמנת. מצננים ויוצקים למכונת גלידה
אופן הגשה:
1 מניחים מקרם התפוחים בשלוש נקודות על הצלחת, על כל נגיעת קרם מניחים קוביית אננס, מפזרים מעל האננס סוכר ומקרמלים עם ברנר
2 יוצרים ספירות של ברולה ומניחים על כל אננס ומעל עלה של מנטה
3 מניחים בצד הצלחת מגלידת הגרניום
4 בכלי עם חצי ליטר מים מוסיפים כף סודיום אלגיוט ומערבלים בעזרת בלנדר ידני
5 לקרם ברולה מוסיפים כף של הקלציום לקטט ומערבבים, יוצקים עם כף את הברולה לתוך המים ומשהים כ- 2 עד ליצירת כדורים
