לחמניות כשרות לפסח של מיקי שמו

לחמניות בסגנון של פחזניות מלוחות, רכות וטעימות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חומרים לכ – 20 לחמניות:
240 מ“ל (1 כוס ) מים
120 מ“ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק
40 גרם (1/4 כוס) קמח תפוחי אדמה
4 ביצים גדולות (L)
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מביאים לרתיחה מים, שמן קנולה, סוכר ומלח בסיר בינוני. מוסיפים את שני סוגי הקמח תוך כדי בחישה מתמדת על להבה בינונית עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר. מסירים מהכיריים.
3 מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-3 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת חמימה (חום גוף). מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת וממשיכים לערבל כ-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק או משונן בקוטר 2 ס“מ ומזלפים לחמניות בקוטר 5 ס“מ במרווחים של 4 ס“מ:
5 אופים 10 דקות, מנמיכים את הטמפ‘ ל-160 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות עד שהלחמניות מוכנות.
6 מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.
גיוונים:
1 לפני האפייה מפזרים שומשום או מלח גס (אפשר מלח גס מסוגים שונים)
2 לחמניות פסח חלביות — במקום מים ושמן קנולה משתמשים ב-240 מ״ל מ“ל (1 כוס) חלב ו – 150 גרם חמאה ואופים עד השחמה (הלחמניות ייצאו יותר שחומות בגלל הסוכר שבחלב)
הצעת הגשה:
1 אפשר להמשיך עם מוטיב הפחזניות, למלא את הלחמניות בכבד קצוץ ולהגיש כמנה ראשונה בארוחת ליל הסדר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות