מתכון לעוגת פירות יבשים של מיקי שמו

מיקי שמו מכין עוגה בחושה עם פירות יבשים, פשוטה וממכרת שאפשר להכין בקלי קלות מתוך "מתוק או מלוח"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגה בתבנית עגולה:
2 ביצים מידה L
1/4 כוס טחינה גולמית (60 גרם)
130 גרם יוגורט
1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)
1/2 כוס קמח כוסמין מלא (70 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה (60 גרם)
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
1/3 כוס שקדים שלמים (50 גרם) (אפשר גם קלויים)
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים (50 גרם)
1/4 כוס תאנים מיובשים (50 גרם)
1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים (50 גרם)
1/3 כוס שזיפים מיובשים (50 גרם)
1/3 כוס צימוקים (50 גרם)
1/4 כוס אננס מיובש (50 גרם)
1/2 כפית קינמון
125 מ"ל מיץ תפוזים פרימור
עוגת פירות יבשים של מיקי שמו
אופן הכנה
1 חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר. משרים אותם בקערה עם מיץ התפוזים, לאחר שעה מסננים אותם מן הנוזלים.
2 קוצצים גס את כל סוגי האגוזים והשקדים ומניחים בקערה נפרדת.
3 מחממים תנור לחום 170 מעלות.
4 מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית עד לקבלת קציפה בהירה.
5 במיקסר מחליפים לבוחש גיטרה ומוסיפים לקציפה את הטחינה הגולמית והיוגורט ומערבבים.
6 מסננים את הפירות היבשים ממיץ התפוזים.
7 מוסיפים לקערת המיקסר את הפירות היבשים , תערובת האגוזים, 30 גרם מיץ תפוזים, והקמחים (קמח לבן וקמח מלא), חצי שקית אבקת האפייה, תמצית וניל וגרידת הלימון. מערבבים ערבוב קצר.
8 משמנים קלות את התבנית ומעבירים את התערובת לתבנית.
9 מכניסים לתנור 180 מעלות למשך 45-50 דקות.
10 מצננים היטב ופורסים דק.
11 מאחסנים בכלי אטום עד כ- 5 ימים.

טיפ: אם תרצו חיי מדף ארוכים יותר הגדילו את כמות האגוזים והקטינו את כמות הפירות היבשים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    3 תגובות

    • 3

      היי
      נדמה לי שבסרטון רואים כי השקדים קצוצים אך לא מקולפים האומנם ?

      היי נדמה לי שבסרטון רואים כי השקדים קצוצים אך לא מקולפים האומנם ?
      yoram chen says:
      • היי יורם, אכן, השקדים קצוצים גס. אין צורך לקלף אותם.

        היי יורם, אכן, השקדים קצוצים גס. אין צורך לקלף אותם.
        ליז מירון says:
    • 2

      מישהו צריך לעבור על המתכון לפני שמפרסמים אותו.
      מופיע פעמיים רבע כוס תאנים
      באופן ההכנה לא מופיע מתי מכניסים את הטחינה
      ולא כתוב אפילו לאיזה גודל תבנית זה.

      מישהו צריך לעבור על המתכון לפני שמפרסמים אותו. מופיע פעמיים רבע כוס תאנים באופן ההכנה לא מופיע מתי מכניסים את הטחינה ולא כתוב אפילו לאיזה גודל תבנית זה.
      יערה says:
      • יערה , תודה על הערותייך. אנו מתנצלים על הטעות. תיקנו את המתכון בהתאם. שיהיה יום טוב ובתאבון!

        יערה , תודה על הערותייך. אנו מתנצלים על הטעות. תיקנו את המתכון בהתאם. שיהיה יום טוב ובתאבון!
        ליז מירון says:
    • 1

      איפה מכניסים את הטחינה?

      איפה מכניסים את הטחינה?
      אייל says:
      • את הטחינה מכניסים עם היוגורט לאחר הקצפת הביצים והסוכר .

        את הטחינה מכניסים עם היוגורט לאחר הקצפת הביצים והסוכר .
        ליז מירון says: