קלמארי ממולא על פסטה שחורה
אוצרות מהים: קלמארי ממולא עם שרימפס על פסטה שחורה ברוטב אדום של לאון אלקלעי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
12 קלמרי קטנים
12 שרימפס בינוניים קצוצים
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
2 שיני שום קצוצות
4 פילטים של אנשובי קצוצים
20 גרם צלפים שטופים וקצוצים
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
4 כפות שמן זית
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 שן שום
4 כפות יין לבן יבש
400 גרם פולפה
2 ענפי טימין
קורט סוכר
300 גרם פסטה שחורה
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
אופן הכנה
1 קוצצים קלות את הפטריות.
2 במחבת עם חמאה מקפיצים את כל סוגי הפטריות.
3 מוסיפים שום, מלח ופלפל, ומניחים בצד (ניתן לגוון עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בצל ירוק).
4 קרם גבינה בולגרית: בקלחת קטנה מבשלים גבינה בולגרית ושמנת מתוקה עד להמסת הגבינה.
5 בעזרת בלנדר מוט מרסקים היטב את הגבינה והשמנת עד לקבלת מסה אחידה.
6 מתבלים ומסירים מהאש. מצננים.
הגשה:
1 מערבבים את הקוסקוס עם תערובת הפטריות, מניחים את תבשיל הקוסקוס בצלחת עמוקה, מעטרים בקרם בולגרית ומגישים מיד.
2 מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שמן ומערבבים
3 ממלאים את הקלמרי, (לא לדחוס) וסוגרים בעזרת קיסם
הרוטב:
1 אל קלחת יוצקים 2 כפות שמן זית, פפרונצ׳ינו ושן שום מעוכה
2 מחממים על להבה בינונית עד שהשום מזהיב קלות
3 מרחיקים את השום ומוסיפים את הפולפה, הטימין והיין
4 מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל
5 מוסיפים את הקלמארי ומבשלים כ – 10 דקות
6 בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן
7 בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן
8 כאשר הפסטה מוכנה, מסננים את מי הבישול ומחלקים לצלחות הגשה
9 יוצקים רוטב על גבי הפסטה ומניחים מן הקלמארי הממולא (3 יחידות לסועד)
10 זולפים שמן זית, בוזקים פטרוזיליה ומגישים מיד
