עוגיות צדפים של איה תמם
איך מכינים עוגיות מעוצבות? איה תלמד אתכם איך להכין עוגיות צדפים שכל ילד או ילדה יאהבו! עוגיות כמתנה מקורית במיוחד – המדריך לקישוט עוגה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
בצק עוגיות חמאה
קצפת צבועה בטורקיז
מסטיק/סוכריית פנינה
אופן הכנה
1 מרדדים את הבצק (כאשר הוא קר) בין 2 דפים של נייר אפיה לעובי של חצי ס”מ.
2 מקלפים את הנייר העליון וקורצים עם חותכן צורה של צדף. במידה ואין חותכן, ניתן ליצור מודל בעזרת הדפסה של צדף וחיתוך בעזרת סכין מסביב.
3 מורידים את שאריות הבצק שנשארו מסביב לצורה, ומעבירים את נייר האפייה עם צורות הצדף אל תבנית אפייה. אופים בחום בינוני של 170 מעלות, בערך כרבע שעה עד שהעוגיות מוזהבות ויפות.
4 לאחר שהעוגיות התקררו, מזלפים במרכז העוגייה קרם טורקיז, מנחים פנינה וסוגרים מעל בעוגייה נוספת.
5 בעזרת אבקת איבוק פנינה ניתן לתת מראה נוצץ לעוגייה.
6 ליצירת מראה של חול, ניתן לשבור עוגיות עד שהם מגיעות למרקם חולי ולפזר סביב העוגיות.
