קנלבולר מאפה שמרים שוודי עם קינמון והל
בטוח ראיתם איפשהו את הקינוח המדהים הזה, עכשיו תוכלו להכין אותו בבית. מתכון של ליאור משיח הקונדיטורית – מתוך "לוהט במטבח עם ליאורוש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
13 גר' שמרים יבשים
250 מ"ל חלב
40 גר' סוכר
80 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
500 גר' קמח לחם
קורט מלח
2 כפות הל טחון
1 ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
סוכר גבישי לקישוט
למילוי:
160 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
160 גר' סוכר
4 כפות קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית הל טחון
2 כפות קמח
לגלייז סוכר:
200 גר' סוכר
100 מ"ל מים

אופן הכנה
הבצק:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את החלב, השמרים, הביצה, החמאה וכל היבשים ולשים כדקה על מהירות נמוכה.
2 מעבירים למהירות נמוכה בינונית ולשים כ-4 דקות עד שכל החומרים נאספו לכדי בצק אחיד וחלק.
3 מוציאים את הבצק אל משטח עבודה לא מקומח ולשים כדקה עד לקבלת מרקם חלק ויוצרים כדור. מניחים את הכדור לתפיחה בקערה משומנת קלות כ-20 דקות. מכסים במגבת.
המלית:
1 מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה בינונית ומערבבים בעזרת לקקן עד שמתקבלת משחה נוחה לעבודה, ומניחים בצד.
2 לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח עבודה מקומח קלות למרובע בעובי 1/2 ס"מ.
3 מורחים עליו את מלית הקינמון וההל בשכבה אחידה ומקפידים להגיע גם לקצוות.
4 מקפלים את השליש התחתון של הבצק כלפי מעלה, את השליש העליון של הבצק כלפי מטה מעליו, ומרדדים מעט כדי "להדביק".
5 בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים לאורך רצועות בעובי 1 ס"מ.
בניית צורת הכדור ואפייה:
1 לוקחים רצועה ומותחים אותה קלות. עם היד הדומיננטית מגלגלים על המשטח כדי ליצור צורה של הברגה.
2 מלפפים פעמיים סביב היד החלשה, ואת הקצה מכניסים בחלקה התחתון של הלחמניה כדי שלא תיפתח בתנור.
3 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות.
4 מחממים בינתיים תנור ל-180 מעלות.
5 אופים את הלחמניות כ-15 דקות עד שהן משחימות בצורה אחידה.
6 בינתיים, מכינים את סירופ הסוכר מהמים והסוכר – מניחים בסיר בינוני ומרתיחים עד שהסוכר נמס.
7 מוציאים את הלחמניות מהתנור ומיד מברישים בשכבה יפה של סירופ סוכר ומפזרים קצת סוכר גבישי מלמעלה.

מאפה משגע!
טעים ממש, תודה רבה על המתכון!
טעים ממש, תודה רבה על המתכון!
מיכל says: