מוס קרמל וביסקוויט תבלינים של אורן בקר
מתכון מושלם לראש השנה של קינוח אישי בכוסות לארוחת החג עם דבש וקרמל, מתוך התוכנית "ככה אופים את זה"
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לביסקוויט תבלינים:
2 ביצים
1.5 כפות סוכר (30 גרם)
75 מ”ל חלב
150 מ”ל דבש
1 כוס קמח (150 גרם)
1 כף שטוחה אבקת אפיה (10 גרם)
1 כפית גרידת תפוז
7 גרם מיקס ספייס תבלינים (קינמון, וניל, ציפורן אניס)
למוס קרמל:
150 מ”ל שמנת מתוקה לקרם
0.5 מקל וניל
2 חלמונים
1 כף שטוחה סוכר
6 גרם ג’לטין (כחצי שקית)
30 מ”ל מים
260 מ”ל שמנת מתוקה לקצפת
0.5 כוס + 1 כף סוכר לקרמל (125 גרם)
אופן הכנה
הביסקוויטים:
1 מבשלים חלב, דבש וגרידת תפוז בטמפרטורה של כ – 30 מעלות.
2 מערבבים בקערה ביצים, סוכר, קמח, אבקת אפיה ומיקס תבלינים.
3 מערבבים את שתי התערובות ואופים בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות למשך כ – 25 דקות.
4 לאחר האפיה והקירור, פורסים לקוביות קרוטונים.
5 אופים למשך כעשר דקות בטמפרטורה של 165 מעלות.
המוס:
1 מבשלים את השמנת המתוקה, הווניל החלמונים והסוכר ל – 85 מעלות (קרם אנגלייז).
2 מיד לאחר מכן מוסיפים את הג’לטין כשהוא מומס במים (“חלת ג’לטין”).
3 מקררים את הקרם לכ – 35 מעלות, מקציפים שמנת מתוקה לקצף קל ואוורירי.
4 מקפלים את השמנת לתוך הקרם אנגלייז עד לקבלת קרם חלק בעל צבע מהגוני.
5 משלבים את קוביות הקרוטונים בתוך הקרם ויוצקים לתוך כוס חגיגית.
6 מקררים היטב לפני שאוכלים.
* ניתן לקשט את המנה עם קרמל או שערות קרמל.
