ספגטיני א-לה קרבונרה של לאון אלקלעי
מנת פסטה ספגטי אטלקית קלאסית שאפשר להכין עם בייקון או עם חזה אווז מעושן
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 פרוסות של חזה אווז מעושן או פנצ’טה (בייקון) בעובי 4 – 3 מ”מ
2 כפות חמאה
4 כפות שמנת מתוקה
4 חלמונים
1/2 כוס גבינת פרמג’נו מגוררת
1/2 כוס גבינת פקורינו רומנו מגוררת
פלפל שחור
מלח
300 גרם ספגטי מחיטת דורום
אופן הכנה
1 חותכים את הבשר למקלונים בעובי 3 מ”מ.
2 שמים את מקלוני הבשר והחמאה במחבת על להבה נמוכה. הבשר מוכן כשהוא נהיה נהיה פריך והחמאה רוויה בטעמי הבשר. מורידים מהאש.
3 מביאים לרתיחה סיר עם 5 ליטר מים ו-5 כפיות מחוקות של מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
4 בקערה טורפים את החלמונים. מוסיפים את השמנת ומערבלים. מוסיפים חצי מכמות הגבינות ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור גרוס בנדיבות.
5 כשהפסטה מוכנה –שומרים מעט מהמים שהפסטה התבשלה בהם. מסננים את הפסטה ומחזירים אותה לסיר.
6 יוצקים על הפסטה את הבשר והשמן מהמחבת ומערבבים.
7 מוסיפים את תערובת הביצים, הגבינות והשמנת, ומערבבים.
8 מוסיפים 3 -2 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים היטב.
9 מכסים ונותנים לפסטה לנוח דקה-שתיים.
10 מסירים את המכסה, מערבבים ומחלקים בצורה שווה לארבע צלחות עמוקות.
11 בוזקים את שאר הגבינה ומגישים.
הכנתי יצא נהדר! אחלה מתכון והסבר.
הלכתי על סלמי והוספתי שום.
הלכתי על סלמי והוספתי שום.
ניסיתי says: