כרובית אפויה מתובלת באריסה וטחינה
מתכון קל להכנה לכרובית אפויה מתובלת באריסה וטחינה, מוגשת עם גרגירי חומוס, נענע ולימון. מנה כיפית וטעימה עם מגוון טעמים וריחות.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לכרובית:
ראש כרובית
3 כפות אריסה
1 כף שמן זית
3 קוביות בצל מטוגן דורות
1 קופסא גרגירי תירס משומרים
¼ כפית מלח
לטחינה:
5 כפות טחינה גולמית
3 קוביות תיבול לטחינה דורות
1 כפית דבש או סילאן
4 כפות מים
מעט מלח
להגשה:
חופן עלי נענע
פלחי לימון
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל200 מעלות.
2 מפרקים את הכרובית לפרחים, מערבבים בקערה עם 2 כפות אריסה וכף שמן זית.
3 מפזרים בתבנית וצולים בתנור ל20 דקות.
4 בינתיים, מסננים את גרגירי החומוס היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים 3 קוביות בצל מטוגן דורות ומניחים בצד.
5 מוציאים לקערית נפרדת 5 כפות טחינה גולמית, 3 קוביות תיבול לטחינה דורות, 1 כפית דבש, מים ומעט מלח ומניחים בצד.
6 אחרי 20 דקות, מוציאים את מגש הכרובית מהתנור. מוסיפים את החומוס והבצל המטוגן ומערבבים. מגבירים את חום התנור ל220 ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
7 מוציאים מהתנור, מערבבים את הטחינה ומזלפים בעדינות מעל. מפזרים עלי נענע ומגישים עם פלחי לימון.