צ'אנה מסאלה – תבשיל גרגירי חומוס הודי
מתכון לתבשיל הודי של גרגירי חומוס מתובלים היטב! הוא טעים גם בפני עצמו, אבל הכי טעים זה למלא איתו פורי הודי (מתכון למטה)

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כפות מיץ לימון
3 כפיות מלח
1 כף צ׳ילי אדום טרי כתוש (או 2 כפות צ׳ילי מיובש)
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף קארי מסאלה
2 כפות שמן קוקוס
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
2-3 כפות מים
2 שיני שום כתושות
3-4 עגבניות טריות מרוסקות
3 כוסות גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
1/2 כוס מים
כוסברה קצוצה (כמות – כמה שאוהבים)
אופן הכנה
1 פותחים את התבלינים: בקערה מערבבים לימון, מלח צ'ילי, כמון, פלפל שחור וקארי
2 מחממים מחבת עם שמן קוקוס, שופכים אליה את התבלינים ומערבבים היטב
3 מוסיפים בצל ומערבבים כמה דקות עד שהבצל משחים. מידי פעם להוסיף כף מים ולערבב עם כף עץ את תחתית המחבת
4 מוסיפים 2 שיני שום ומערבבים לעוד דקה
5 מוסיפים 3-4 עגבניות טריות מרוסקות, מגבירים את האש ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את החומוס ומערבבים היטב
6 מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים ל 10 דקות נוספות
7 התערובת צריכה להיות מאוד סמיכה
8 אפשר לאכול כמנה בפני עצמה או להגיש עם פורי
למתכון לפורי הודי לחצו כאן