סופלה גבינה ודובדבנים של הנס וגלית ברטלה
הנס וגלית עם מתכון לעוגת סופלה גבינה ודובדבנים שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתכון ל12-15 מנות מתוך התוכנית "אופים עם ברטלה".
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תערובת גבינה:
500 גרם חלב
100 גרם חמאה
110 גרם קמח
150 גרם גבינה 5%
100 גרם גבינה קשקבל מגורדת
8 יח’ חלמונים
1 כף קמח תפו”א
8 יח’ חלבונים
100 גרם סוכר
מעט גרידת לימון
50 גרם צנוברים קלויים
15 קוקוטים חסיני אש
תוספת דובדבנים:
600 גרם דובדבנים חמוצים קפואים ומופשרים
220 גרם סוכר
1/4 כפית אבקת קינמון
מעט גרידת לימון
1 כף קורנפלור
אופן הכנה
1 משמנים את הקוקוטים עם חמאה מומסת ומפזרים סוכר.
2 מכינים מגש אפייה עמוק, מרפדים בנייר עיתון, ממלאים חצי במים חמים.
3 ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד דקה על האש.
4 מרתיחים את החלב בכלי נפרד ומוסיפים, מערבבים עד שהתערובת חלקה.
5 מוסיפים גבינה וחלמונים, מערבבים.
6 מערבבים קשקבל וקמח תפו”א ומערבבים לתוך תערובת גבינה/חלמונים.
7 מוסיפים צנוברים וגרידת לימון.
8 מקציפים חלבון לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת הגבינה, ממלאים את הקוקוטים ל – 3/4 גובה, מסדרים באמבטיית מים על ניר עיתון.
9 אופים בתנור מחומם מראש ל – 180 מעלות במשך 15 דקות.
10 מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם הדובדבנים הקשורים.
תוספת דובדבנים:
1 משרים דובדבנים מופשרים עם סוכר, גרידת לימון, אבקת קינמון במשך שעה.
2 מסננים את הדובדבנים, ממיסים את הקורנפלור עם מעט מהמיץ הקר.
3 את יתרת המיץ מרתיחים, מוסיפים בהשוואת טמפרטורות את המיץ עם הקורנפלור, מרתיחים שוב, תוך כדי ערבוב, מורידים מהאש ומוסיפים את הדובדבנים, מניחים בצד
