מאפה תרד וגבינות של רונית טברון
מתכון קל להכנה למאפה תרד וגבינות, הידוע גם בשמו ספנקופיטה. מאפה מושלם שמגיע מהמטבח היווני. מנה חובה בארוחת חג השבועות ולא רק.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חבילת דפי פילו
150 גרם חמאה מומסת במיקרו
3/4 כוס פירורי לחם
400 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים
300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
3 בצלים ירוקים קצוצים
כף שמיר טרי קצוץ
2 כפות שמן זית
3 ביצים
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
1/2 כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
למלית:
1 בקערה עמוקה נאחד גבינת פטה, ריקוטה, מלח, פלפל שחור, בצל קצוץ, שמיר טרי,שמן זית, תרד קצוץ, ביצים וגבינת קשקבל לתערובת אחידה.
להרכבה:
1 נשמן תבנית מלבנית בחמאה.נפזר פירורי לחם מעל. נכסה את התבנית בדפי פילו עם כיוון השעון: 2 דפים לרוחב התבנית, כאשר מחציתם מחוץ לדפנות התבנית, נזלף מעל מעט חמאה, נפזר מעל מעט פירורי לחם.
2 נניח דף נוסף לאורך התבנית כאשר חציו מחוצה לה, נזלף חמאה מעל, נפורר מעל פירורי לחם, נחזור על הפעולה עם 2 דפים נוספים לרוחב ודף אחרון לאורך התבנית.
3 ניצוק מעל את המלית. ניישר למפלס אחד. נכסה את המלית עם חלקי דפי הפילו שמחוץ לתבנית. נניח מעל דף פילו נוסף, נזלף חמאה ונפורר פירורי לחם מעל.
4 נקפל 7 דפי פילו בצורת קיפול אקורדיון. נסדר אותם לרוחב התבנית צמודים זה לזה. נזלף את הדפים בחמאה.
5 נפרוס את המאפה לאורך ולרוחב לפני אפיה.
6 נחמם תנור ל 200 מעלות צלזיוס. נאפה במשך 45-50 דקות או עד שדפי הפילו שחומים זהובים. ניתן למאפה לנוח כ 10 דקות להתייצב לפני הגשה.