עוגת הגבינה של השף ניר צוק
עוגת גבינה אוורירית, מלאה בטעם. מתכון שווה במיוחד , לא מעט השקעה , עוגה ענקית שתאכיל את כל המשפחה

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קילו גבינת טבורוג
250 גרם מסקרפונה
5 ביצים
100 גרם חמאה רכה
50 גרם קמח
300 גרם סוכר
אופן הכנה
1 מניחים את גבינת הטובורג על בד סינון למשך לילה
2 במעבד מזון מעבדים את הגבינה (טובורג) למרקם חלק
3 מוסיפים חמאה , ביצה אחת ומעבדים כדקה נוספת
4 מוסיפים את המסקרפונה ומעבדים כדקה נוספת
5 מפרידים את הביצים , מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינה אחד אחד תוך כדי עיבוד
6 מקציפים את החלבון לאחר שהקצץ התייצב מוסיפים סוכר תוך כדי למרקם קצץ קשה
7 מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, מערבבים פנימה את הקמח ומקפלים פנימה את הקצף
8 מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 28
9 אופים בתנור שחומם ל 160 מ’ מראש בבן מארי (מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר ממנה עם מים ) כשעה וחצי
10 מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כבוי למשך שעה
11 מכניסים למקרר ומגישים קר