עוגת גבינה עם פירות אדומים של מיקי שמו

עוגה מושקעת הבנויה על שלושה רכיבים שמשתלבים נפלא יחד: עוגה בחושה עסיסית בשילוב גבינה לבנה, מעליה קציפת גבינה קלילה ולבסוף מרקחת פטל חמצמצה שמצפה את העוגה במעטה אדום מבריק. במרקחת שולבו זרעי צ'יה, שלא רק מוסיפים ערכים בריאותיים אלא עוזרים בתהליך ההסמכה. מתוך "אין כמו בבית" (ספיישל אירוח מרשים)

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לתבנית בקוטר 20 ס”מ
למרקחת פטל וזרעי צ’יה:
200 גרם (1/2 1 כוסות) פטל טרי או קפוא ומופשר
27 גרם (2 כפות) סירופ מייפל
15 גרם (1/2 1 כפות ) זרעי צ’יה
1/2 כפית אבקת וניל
לעוגת גבינה בחושה:
140 גרם חמאה רכה
290 גרם (כוס וחצי פחות כף) סוכר דמררה
2 ביצה m בטמפ’ החדר
2 חלמון מביצה m בטמפ’ החדר
300 גרם ריקוטה פרסקה
קורט מלח
260 גרם (2 כוסות פחות 1 כף) קמח כפרי
10 גרם (שקית) אבקת אפייה
140 גרם פירות אדומים קפואים (פטל, תותים או דובדבנים ואפשר גם תערובת)
גרידה מחצי לימון וחצי תפוז
לקציפת גבינה:
125 מ”ל ( 1/2 מיכל) שמנת מתוקה לבישול 15%
125 גרם גבינה ריקוטה פרסקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
מכינים את המרקחת:
1 שמים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-12 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים לצנצנת אטומה, מאחסנים בקירור למשך 4 שעות לפחות ואפשר עד 24 שעות.
מכינים את העוגה:
1 מחממים תנור לחום 160 מעלות ומשמנים את התבנית בספריי שמן זית
2 שמים במיקרס עם וו גיטרה חמאה, סוכר, מלח וגרידת לימון ומערבלים ב-2 דקות במהירות בינונית-גבוהה. עוצרים את פעילות המיקסר ומגרדים את התערובת מדפנות הקערה בעזרת מרית. מפעילים את המיקסר באותה למהירות ומוסיפים את הביצה והחלמון בהדרגה, מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3 מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית, מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה והגבינה ומערבלים רק עד קבלת בלילה אחידה. עוצרים את פעולת המיקסר מוסיפים את הפירות הקפואים ומערבבים בעדינות בעזרת מרית.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית, ואופים כ-40 דקות עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
בזמן שהעוגה מצטננת מכינים את הקציפה:
1 במיקסר עם בלון מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. מקפלים את הגבינה לתוך תערובת הקצפת,
2 יוצקים את הקציפה על העוגה הקרה בעודה בתבנית. מורחים מעל של מרקחת פטל כך שתכסה את פני העוגה. מעבירים למקרר לכמה שעות לפני שמחלצים מהתבנית. העוגה נשמרת עד 3 ימים בקירור. מגישים קר.
עוגת גבינה בחושה עם פירות אדומים של מיקי שמו
עוגת גבינה בחושה עם פירות אדומים של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות