פודינג צ'יה מפנק ובריאותי של נדיה אליס

אוהבים צ'יה? זהו הקינוח בשבילכם! מתכון קל להכנה לפודינג צ'יה מפנק ובריאותי, ללא גלוטן וללא חלב. קינוח פירותי, מרענן והכי טעים שיש.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
24 שעות (כולל קירור במקרר)
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כוס צ'יה
5 כוסות קרם קוקוס
3 כפות אבקת סוכר
1 כוס מייפל
2 כפיות ארוניה ברי
2 כפות ספירולינה
2 בננות
3 נקטרינות\אפרסקים
מיץ מחצי לימון
חצי כוס גרנולה עם אגוזים
4 כפות קוקוס קלוי
עלי נענע לקישוט
אוכמנויות\פירות יער
אופן הכנה
1 מכינים את שני הפודינגים בנפרד: מכינים 2 קערות, בכל אחת מערבבים חצי כוס צ'יה עם 2 כוסות קרם קוקוס וחצי כוס מייפל. בקערה אחת מוסיפים תוך כדי ערבוב את הארוניה ברי, ובקערה השניה מוסיפים את הספירולינה. מערבבים היטב, מכסים עם ניילון נצמד ושמים במקרר עד יום למחרת. רצוי לתת עוד ערבוב אחרון לאחר כשעה מההכנה.
2 מכניסים למקרר את כוס קרם הקוקוס הנוסף עד יום למחרת
3 יום למחרת, מכינים את הפירות: חותכים את הנקטרינות/אפרסקים לקוביות ומערבבים אותן עם מיץ של חצי לימון וכף סוכר בתוך קערה. שמים במקרר. פורסים את הבננות.
4 מוציאים מהמקרר את כוס קרם הקוקוס ומכניסים לקערת המיקסר רק את החלק הלבן שצף למעלה במהלך הלילה. מקציפים במהירות גבוהה עד שמקבלים קצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הסוכר תוך כדי הערבוב.
5 מרכיבים את הקינוח: לוקחים 4 צנצנות או כוסות שקופות ומוזגים שכבה של בערך 1.5 ס"מ של פודינג ארוניה. מעל, מוסיפים שכבה של נקטרינות בלימון. מוזגים שכבה של פודינג סמבוק שחור ומעליה שכבה של פרוסות בננות. ממשיכים עם עוד שכבת פודינג סמבוק שחור, נקטרינות, פודינג ספירולינה, בננות.
6 כשמסיימים את השכבות, מזלפים קצפת קוקוס ומעליה מקשטים עם פירות יער, כף גרנולה, כף קוקוס קלוי וכמה עלי נענע. מגישים קר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024