ארוחה שלמה לחג – מתכון לעוף באננס בנינג׳ה קומבי
לא צריך לחכות הרבה עד שארוחת החג מוכנה! עוף עסיסי ובשרני מבושל לשלמות עם אננס מתוק, אורז אוורירי, ועליו צימוקים ושקדים קראנצ'יים. וכל הארוחה המדהימה הזאת מתבשלת בקומבי ב 18 דקות

זמן הכנה
5 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
18 דקות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 כרעיים מחולקים
400 גר׳ אורז
900 מ״ל מים
אננס
כרישה
למרינדה:
3-4 שיני שום כתושות
כף ג׳ינג׳ר קצוץ דק
פלפל צ׳ילי אדום
רבע למון גראס חתוך לרצועות דקות
⅓ כוס סויה
⅓ כוס דבש
⅓ כוס סילאן
⅓ כוס שמן זית
תערובת צימוקים ושקדים:
100 גר׳ שקדים לבנים פרוסים
100 גר׳ צימוקים בהירים
אופן הכנה
1 מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה מתאימה. מסדרים את הכרעיים בתבנית האפייה השטוחה של נינג׳ה קומבי ויוצקים עליהם את מרינדה. חותכים את האננס והכרישה לחתיכות בגודל ביס ומוסיפים לתבנית, מערבבים היטב כדי שכל המרכיבים יכוסו במרינדה ומניחים בצד לכחצי שעה עד לילה במקרר לספיגת טעמים.
2 אחרי המנוחה, מכינים את האורז – שמים את האורז בתבנית העמוקה של הנינג׳ה קומבי, מוסיפים את המים, מתבלים במעט פלפל ומלח לפי הטעם (אפשר כמובן להחליף את המים בציר עוף להעמקת טעמים).
3 מכניסים את שתי התבניות לנינג׳ה קומבי – את התבנית השטוחה עם העוף לחלק העליון של הנינג׳ה קומבי ואת התבנית העמוקה עם האורז לחלק התחתון של הקומבי. מפעילים את המכשיר, מעבירים את המתג החכם בחלק העליון של המכשיר למצב ״בישול משולב״, בוחרים בתכנית ארוחה משולבת, בחום של 200 מעלות למשך 18 דק׳ ומפעילים. המכשיר יחל בפעולת האידוי ובהמשך יחל להיספר הזמן.
4 בזמן הבישול נכין את השקדים והצימוקים – נחמם מחבת עם 3-4 כפות שמן, נוסיף את השקדים ונקלה מעט עד לקבלת גוון זהוב עדין, נוסיף את הצימוקים ונבשל עוד 3-4 דק׳. מוציאים הצידה לצינון.
5 בתום הבישול מוציאים, ומעבירים צלחת ההגשה ומפזרים מעל את תערובת השקדים והצימוקים. מגישים, ובתאבון.