חזה עוף עם פלפל צ'ומה ופול של ארז קומרובסקי מתוך "המטבחון של קובי"
חזה עוף עם פלפל צ'ומה ופול של ארז קומרובסקי מתוך "המטבחון של קובי"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג חזה עוף טרי ונקי מעור
לפלפל צ’ומה
1 לימון שלם חתוך גס ללא גרעינים
10 פלפל אדום יבש מתוק
10 פלפל שאטה יבש חריף
10 שיני שום
1/4 כפית זרעוני קימל קלויים
1/4 כפית זרעוני כמון קלויים וכתושים
1/3-1/2 כוס שמן זית
מלח ים גס
לפול
1 ק”ג פולי ירוק נקי (נטו)
שמן זית עדין
מלח ים גם לפי הטעם
3-4 בצלים קטנים בינוניים, חתוכים לשמיניות
1-2 כוס ציר עוף
1 כפית כורכום טרי מגורד
אופן הכנה
1 מכניסים את כל מרכיבי הפלפל צ’ומה למעבד מזון עד שנוצרת משחה חריפה וטעימה.
2 משרים את חזה העוף פלפל הצ’ומה בקערה מכוסה בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
3 מוציאים חצי שעה לפני הצליה.
4 מחממים מחבת ברזל.
5 צולים בתוכה את העוף – נזהרים לא לייבש את העוף.
6 מחממים היטב מחבת נוספת.
7 מקפיצים את הפול עם הבצל החתוך עד שמתרכך טיפה ומוסיפים את ציר העוף והכורכום, מבשלים עוד מספר דקות בודדות.
8 מתבלים במלח.
9 אפשר להוסיף מיץ לימון סחוט טרי למי שאוהב את הפול שלו חמצמץ.
10 מגישים את חזה העוף פרוס יחד עם הפול והבצלצלים.
