מתכון קל להכנה לכיסונים פולניים – פירוגי ממולא בעוף ובצל מקורמל
הגרסא הפולנית לכיסונים ממולאים, או בשמם הידוע: פירוגי. מנה פולנית אותנטית, קלאסית ואחת הפופולריות ביותר שמסמלת את המטבח הפולני. כיסונים ממולאים בעוף ובצל מקורמל. מנה עשירה בריחות וטעמים של פולין!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
500 גרם קמח
250 מ"ל מים חמים
50 מ"ל שמן קנולה
½ כף מלח
למילוי:
1 קילו כרעיים
3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
4 כפות שמן קנולה
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
2 בצלים
4 כפות שמן קנולה
½ כפית מלח
אופן הכנה
לבצק:
1 שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ולשים עד התגבשות. הבצק צריך להיות נעים למגע ואלסטי.
2 מכסים ושמים למנוחה בטמפ החדר לחצי שעה.
3 עוברים להכין את המילוי
למילוי:
1 מבשלים את הכרעיים בסיר עם מים רותחים למשך 40 דק.
2 במקביל מטגנים את הבצל החתוך עם השמן והמלח על אש נמוכה ומערבבים כל הזמן עד שהבצל מתקרמל.
3 כשהעוף מוכן-מפרידים את הבשר, ושמים אותו בקערה.
4 טוחנים במעבד מזון את הבצל המקורמל עם העוף המפורק, מלח ופלפל ומקררים מעט את התערובת
5 אחרי שהבצק נח, מחלקים אותו לשניים, ומרדדים כל חלק לעובי דק. בעזרת כוס או קורצן, קורצים עיגולים, במרכז כל עיגול, מניחים כפית מהתערובת. סוגרים לחצי עיגול.
6 מבשלים את הפירוגי במים רתוחים ממולחים למשך 8-10 דקות.
7 *ניתן להגיש עם בצל מקורמל
Watch on TikTok