מתכון קל להכנה לכיסונים פולניים – פירוגי ממולא בעוף ובצל מקורמל

הגרסא הפולנית לכיסונים ממולאים, או בשמם הידוע: פירוגי. מנה פולנית אותנטית, קלאסית ואחת הפופולריות ביותר שמסמלת את המטבח הפולני. כיסונים ממולאים בעוף ובצל מקורמל. מנה עשירה בריחות וטעמים של פולין!

צילום: שירן פרץ
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
500 גרם קמח
250 מ"ל מים חמים
50 מ"ל שמן קנולה
½ כף מלח
למילוי:
1 קילו כרעיים
3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
4 כפות שמן קנולה
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
2 בצלים
4 כפות שמן קנולה
½ כפית מלח
אופן הכנה
לבצק:
1 שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ולשים עד התגבשות. הבצק צריך להיות נעים למגע ואלסטי.
2 מכסים ושמים למנוחה בטמפ החדר לחצי שעה.
3 עוברים להכין את המילוי
למילוי:
1 מבשלים את הכרעיים בסיר עם מים רותחים למשך 40 דק.
2 במקביל מטגנים את הבצל החתוך עם השמן והמלח על אש נמוכה ומערבבים כל הזמן עד שהבצל מתקרמל.
3 כשהעוף מוכן-מפרידים את הבשר, ושמים אותו בקערה.
4 טוחנים במעבד מזון את הבצל המקורמל עם העוף המפורק, מלח ופלפל ומקררים מעט את התערובת
5 אחרי שהבצק נח, מחלקים אותו לשניים, ומרדדים כל חלק לעובי דק. בעזרת כוס או קורצן, קורצים עיגולים, במרכז כל עיגול, מניחים כפית מהתערובת. סוגרים לחצי עיגול.
6 מבשלים את הפירוגי במים רתוחים ממולחים למשך 8-10 דקות.
7 *ניתן להגיש עם בצל מקורמל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם