עוף שלם ללא עצמות במילוי לחם ועשבים של עומר מילר
מתכון לארוחה משפחתית שלמה – עוף ללא עצמות במילוי לחם וירוקים לצד תפוחי אדמה “מדורה”. המתכון של עומר מילר מתוך התוכנית "טעים אש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 עוף שלם ללא עצמות
חוט שמשון
למילוי
4 פרוסות חלה
¼ כוס שמן זית
2 כוסות של פטרוזיליה + בצל ירוק קצוצים
1 כף אריסה
1 שום פנינה קצוץ דק
10 עגבניות שרי תמר קצוצות גס
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
לציפוי
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית אריסה
1 כף פטרוזיליה
6 כפות שמן זית
לתפוחי האדמה
5 תפוחי אדמה
3 כפות שמן זית
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
1 בקערת ערבוב שמים את פרוסות החלה חתוכות לקוביות, שום הפנינה, בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצים, אריסה, עגבניות שרי קצוצות גס, מלח ופלפל, שמן זית ומערבבים היטב. לשים עם הידיים.
2 ממלאים את העוף בתערובת שיצרנו.
3 מתבלים את העוף עצמו בכמון, פפריקה, מעט אריסה ושמן זית, מברישים ומעסים היטב.
4 קושרים את רגלי העוף בעזרת חוט שמשון כדי שהמילוי לא “יברח”, אפשר ממש בקשירה מרושלת.
5 קושרים מתחת לכנפי העוף ומהדקים את הכנפיים לגוף.
6 צולים על הגריל כ – 20 דקות מכל כיוון ובודקים בעזרת מזלג את המוכנות שלו.
7 פורסים את תפוחי האדמה ומסדרים על תבנית.
8 מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים ברדיד אלומיניום.
9 מכניסים את תפוחי האדמה לטאבון או לתנור לכחצי שעה.
10 מגישים את העוף לצד תפוחי האדמה.
