עוגת שוקולד עם בננות בציפוי גנאש כשרה לפסח
עם התערובת החדשה לעוגת שוקולד של אסם, תוכלו להכין בקלות עוגת מושלמת, כל מה שצריך זה להוסיף זה בננות וגנאש שוקולד ויש לכם עוגה מושלמת לחג של דויד גדג'

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תערובת עוגת שוקולד של אסם כשרה לפסח
פרוסות משלוש בננות
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
לגאנש:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל שמנת להקצפה
אופן הכנה
1 נכין את בלילת העוגה לפי הוראות היצרן- לקערה גדולה של מיקסר מוסיפים 3 ביצים, מקציפים עד לקבל תערובת תפוחה ובהירה מוסיפים ½ כוס (110 מ"ל) שמן, ו ½ כוס (80 מ"ל) חלב וממשיכים לערבל עד להטמעת הנוזלים.
2 מוסיפים את תוכן השקית ומקפיצים עד לקבלת בלילת עוגה אחידה.
3 ניתן טוויסט לתערובת עם פרוסות משתי בננות.
4 נעביר את התערובת לתבנית משומנת.
5 ננעץ את פרוסות הבננה השלישית מעל ונפזר את אגוזי המלך הקצוצים.
6 נכניס לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 40-50 דק. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
7 נכין את הגנאש, נביא את השמנת לסף רתיחה בסיר תוך כדי ערבוב תמידי, נסיר מהאש ונכניס את השוקולד המריר. נערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
8 נחתוך את העוגה למנות בעזרת סכין ונשפוך את הגאנש מעל בצורה שווה ואחידה.
9 אפשר לפזר מלמעלה קוקוס, סוכריות,אגוזים קצוצים ואף בננות מיובשות.
10 בהצלחה ובתאבון ובאהבה ממני אליכם השף דוד גדג'.
