אקלייר שוקולד במילוי אגוזים של מיקי שמו
הרבה יותר מסתם פחזנית, הקינוח הצרפתי הנחשק הגיע לערוץ האוכל, החבר המושלם לקפה של הבוקר ולצניחת הסוכר של אמצע היום.
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
250 240 מ”ל חלב
5 5 גרם (כפית) סוכר
5 5 גרם (כפית) מלח
100 100 גרם חמאה
70 70 גרם (1/2 כוס) כוס קמח לבן מנופה
70 70 גרם (1/2 כוס) כוס כוסמין טחינה דקה מנופה
3 3 ביצים מידה XL
ספריי פאם בטעם חמאה
50 50 גרם סולת
למילוי קרם שוקולד
2 2 מיכלים של שמנת מתוקה
200 200 גרם שוקולד חלב
50 50 גרם מחית נוגט
1 כף אינסטנט פודינג וניל
100 100 גרם אגוזי לוז קצוצים
לעיטור:
קוביות אננס
מעט גרידת לימון
כף דקור ג’ל
50 גרם אגוזי לוז
אופן הכנה
בצק
1 מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
2 בסיר בעל תחתית עבה (כדי שהתערובת לא תישרף), מרתיחים את החלב והמים (במידה ותרצו לשלב), החמאה, הסוכר והמלח (חשוב לערבב בתחילת התהליך).
3 במקביל מנפים את הקמח
4 לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את הקמחים ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת נפרדת מדופן הסיר, התערובת אמורה להיות חלקה וללא גושים.
5 מעבירים את התערובת למיקסר עם וו הגיטרה, ומערבלים במהירות בינונית כ 3-4 דקות עד שהתערובת מתקררת.
6 טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות בינונית (חשוב להקפיד שהתערובת תתקרר מעט בטרם תחילת הוספת הביצים ), עד שהתערובת חלקה ומבריקה .
7 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיית זילוף משוננת (בצורת כוכב בקוטר 1.5- 2ס”מ) משמנים קלות את התבנית בעזרת פאם ומזלפים אקליירים באורך 11 ס”מ במרווחים זהים (חשוב לזכור שהפחזניות מתנפחות וגדלות במהלך האפייה)
8 מפזרים סולת על גבי האקליירים ואופים כ- 15 דקות, לאחר מכן פותחים מעט את דלת התנור וממשיכים באפייה של עוד כ -15 דקות עד שהאקליירים יציבים וחלולים. מצננים על רשת עד לשימוש
קרם שוקולד
1 מרתיחים מיכל אחד של שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד החלב ומחית הנוגט, ממתינים דקה ומערבבים עד לאחידות. מקררים שעתיים.
2 מקציפים את התערובת שהתקררה יחד עם מיכל שמנת מתוקה נוסף ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת רכה. מעבירים לשק זילוף עם פיית סנט הונורה ושומרים עד לשימוש.קלר
קישוט
1 מערבבים יחד את האננס, הגרידה והדקור ג’ל המרכיבים ומניחים בצד
2 קולים את אגוזי הלוז בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות במשך 5 דקות, קולפים וקוצצים גס.
הרכבה
1 חוצים את האקלייר לאורכו. מניחים בתחתית מן האננס ולאחר מכן מניחים בסיס שוקולד מטומפרר. מזלפים את הקרם. מאבקים את המכסים באבקת סוכר, מכסים את האקלייר, מקשטים באגוזי לוז קצוצים ומגישים.