ביצי הפתעה של מירי מתוקה ארזי
מירי מתוקה מציגה ביצי הפתעה שלא תוכלו לסרב להן. מתו, התוכנית: "פשוט לאפות"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
12 ביצי הפתעה
אביזרים
תבנית סיליקון ½ כדור גדול, בכל תבנית 6 חצאים
תבנית סיליקון מאפין שטוח (לפיננסייר), בכל תבנית 8 יחידות
לגנאש שוקולד
125 מ”ל שמנת מתוקה (½ מכל)
100 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל נוספים של שמנת מתוקה (½ מכל)
לתחתיות פיננסייר פסיטוק
100 גרם פיסטוק טחון דק
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה גדולה
35 גרם קמח תפוחי אדמה
70 גרם חמאה מומסת
לכיפות המרנג
2 חלבונים
150 גרם סוכר
להגשה
תותים/רימונים/כל פרי אחר חתוך קטן
אופן הכנה
הגנאש
1 מביאים ½ מיכל שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב. מעבירים לקירור למשך כשעתיים.
הפיננסייר
1 מערבבים את כל החומרים יחד, פרט לחמאה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים קלות עד לקבלת מסה אחידה.
2 מזליפים את המסה לתבניות סיליקון שקעים (3/4 גובה לכל שקע) ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 במשך כ-10 דקות.
כיפות המרנג
1 מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
2 בעזרת כפית מורחים את התבניות בשכבה דקה של מרנג. אופים בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות במשך כשעה ורבע. מצננים כשעה ושולפים בעדינות מתוך הסיליקונים.
הרכבת המנה
1 שוטפים תותים וחותכים לקוביות קטנות ואחידות.
2 מניחים את הגנאש בקערת המיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומקציפים. מעבירים לשק זילוף.
3 ממלאים בכל כיפה טיפת גנאש מוקצף, ממלאים כפית תותים/רימונים, מזליפים עוד קצפת וסוגרים עם תחתית הפיסטוק. מניחים את המנה על צלחת ההגשה, מפזרים אבקת סוכר, מקשטים בתות ומגישים.