טארט שוקולד וחמאת בוטנים של תומר כבירי
אוהבים שוקולד ועוגות? קבלו מתכון לטארט שוקולד וחמאת בוטנים של תומר כבירי. אירוח מרשים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק הפריך:
150 גרם (1/2 1 כוסות) שקדים
150 גרם חמאה
1 כפית שטוחה מלח (6 גרם)
½ 2 כפות סוכר (30 גרם)
2 כפות מים
1 ביצה בגודל L
1 חלמון
לגנאש שוקולד וחמאת בוטנים:
350 מ”ל שמנת מתוקה 42%
80 גרם חמאה
60 גרם חמאת בוטנים
300 גרם שוקולד מריר
קורט מלח ים אטלנטי (2 גרם)
לבוטנים מסוכרים:
200 גרם בוטנים קלופים ולא מלוחים
½ כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות מים
לקישוט:
בוטנים מסוכרים
דסקיות שוקולד
אבקת סוכר
אופן הכנה
הקלתית/ הבצק הפריך:
1 מניחים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, המלח והסוכר. מערבלים עם וו גיטרה במהירות נמוכה כדקה, עד להיווצרות פירורים.
2 מוסיפים לבצק את הביצים והמים, וממשיכים לערבל עוד קצת, עד לקבלת בצק אחיד.
3 מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים לפחות שעה במקרר.
4 מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ”מ על משטח עבודה מקומח. מניחים על הבצק רינג בקוטר 18 ס”מ שגובהו 2 ס”מ, משאירים שוליים לבצק ומסירים עודפים.
5 מניחים את הרינג המשומן בחמאה על תבנית עם נייר אפייה, ומסדרים בתוכו את הבצק.
6 אופים את הקלתית באפיה עיוורת בחום של 160-150 מעלות במשך כ-10 דקות עם משקולת (גרגרי חומוס או קטניות אחרות), ו-10 דקות נוספות ללא המשקולת, עד לקבלת גוון שחום.
הגנאש:
1 מביאים לרתיחה את השמנת, החמאה, המלח והווניל.
2 שמים את השוקולד במד ליטר. יוצקים את השמנת על השוקולד, מחכים כדקה ומבלנדרים היטב בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב
3 וצקים את הגנאש לתוך הקלתית ומקררים
הבוטנים המסוכרים:
1 מביאים לרתיחה את הסוכר ושתי כפות מים, ממשיכים לבשל כדקה נוספת (עד ל-120 מעלות).
2 מכבים את האש, יוצקים את הסירופ על הבוטנים ומערבבים עד שהסירופ מתקשה ושכבה לבנה דקה עוטפת את הבוטנים.
לקישוט
1 מקשטים את הטארט בבוטנים המסוכרים, בדסקיות השוקולד ובוזקים מעט אבקת סוכר.