כבד קצוץ של חיים ספרין
איך מכינים כבד קצוץ? חיים ספרין מסביר שלב שלב במתכון קל ופשוט מתוך "ארוחת שבת" עם קובי אריאלי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קילו כבד
10 בצלים לבנים
שמן לטיגון הבצל
10 ביצים
1 כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל לבן
מעט ליקר שרי
אופן הכנה
1 שוטפים את הכבד וצולים על מתקן צלייה עם מלח עד לצלייה מוחלטת- מבפנים ומבחוץ.
2 שוטפים היטב את הכבד ומקררים.
3 חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת שחומם מראש עם שמן.
4 מרתיחים את הביצים עד לקבלת ביצים קשות .
5 מוסיפים את הביצים למחבת עם הבצל ומטגנים יחד מספר דקות.
6 מוסיפים את המלח והפלפל ומצננים.
7 שמים בקערת הבלנדר את הביצים והבצל – מפעילים ולאחר כמה שניות מוסיפים את הכבד הצלוי.
8 ממשיכים בפעולת הבלנדר עד לקבלת עיסת פטה קרמית.
9 מוסיפים את הליקר לקבלת ארומה.
10 מצננים במקרר מס’ שעות.
11 מגישים על מצע קרקרים וחסה.
