סינבון קל להכנה בטאבון נינג'ה
מתכון לסינבון בטאבון נינג'ה. לא צריך ללכת לבית קפה כשיש בבית נינג'ה ואפשר להכין ה-כ-ל, מאפים מתוקים ומלוחים. מתכון מדהים לסינבון קל להכנה
קרדיט: חיה טבואדה
זמן הכנה
25 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
600 גר׳ קמח לבן מנופה
20 גרם שמרים יבשים
2 ביצים
60 גר׳ סוכר לבן
כפית מלח
50 גר׳ חמאה רכה
למילוי:
50 גר׳ חמאה מומסת
100 גר׳ סוכר חום
2 כפיות קינמון טחון
למילוי:
50 גר׳ חמאה מומסת
100 גר׳ סוכר חום
2 כפיות קינמון טחון
אופן הכנה
לבצק:
1 מוזגים לקערה גדולה את החלב יחד עם הסוכר, השמרים והביצה, מערבבים היטב ומניחים בצד למשך 10 דקות
2 בקערה נוספת מערבבים את הקמח והמלח. לאחר 10 דק׳ מאחדים בין הקמח והמלח לתערובת החלב ולשים במשך 5 דקות.
3 מוסיפים לבצק שנוצר את החמאה המומסת. לשים עוד חמש דק, מכסים בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
4 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי ס״מ.
5 מערבבים בקערה את החמאה המומסת (של המילוי) ומוסיפים את הקינמון ומברישים בצורה שווה על הבצק.
6 מגלגלים את הבצק וחותכים לפרוסות בעובי 4 ס״מ, מכסים במגבת (למניעת התייבשות הבצק) ומתפיחים כחצי שעה/ארבעים דק׳.
7 מחממים את טאבון הנינג’ה לחום של 170 מעלות בתוכנית אפיה.
8 מכניסים את שבלולי הבצק לטאבון הנינג’ה ואופים במשך 20 דקות.
9 כ- 5 דק׳ לפני סיום האפיה מומלץ להמיס חצי כוס סוכר עם מעט מים רותחים ולמרוח את שבלולי הסינבון כדי שספגו לחות נוספת.
10 ממשיכים באפיה עד סיום הזמן ומוציאים. מניחים לסינבונים להצטנן מעט לפני ששמים את הגלייז.
11 מכינים את הגלייז – מערבבים בקערה את אבקת הסוכר (מומלץ לנפות את אבקת הסוכר כדי לסנן גושים) יחד עם החלב לקבלת מרקם סמיך. במידה ויצא דליל מדי אפשר להוסיף אבקת סוכר ולהיפך.
12 לאחר צינון הסינבונים, יוצקים את הגלייז עליהם ומגישים. בתאבון.