עוגת גבינה אפויה קלאסית של מיקי שמו
תמיד חלמתם להכין עוגת גבינה אפויה קלאסית של מיקי שמו? עכשיו הגיע הזמן – המתכון המושלם לעוגת גבינה קלאסית מתוך "מיקי שמו אופה מהלב". עוגת גבינה אפויה כמו של בית מלון
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ
לבצק הפריך:
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
210 גרם קמח (½1 כוסות)
1 חלמון
2 כפות מים
לתערובת הגבינה:
4 ביצים מופרדות
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 שקית אבקת פודינג וניל
30 גרם קמח
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
הבצק:
1 מעבדים את החמאה, הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים.
3 מסיימים את הלישה באופן ידני. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור ל1/2 שעה.
4 מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים בתבנית בקוטר 24 ס”מ.
5 אופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. מצננים.
6 תערובת הגבינה: מקציפים חלבונים כדקה במהירות בינונית, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
7 מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת עד לקבלת תערובת אחידה.
8 מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת הגבינות.
הרכבת העוגה:
1 יוצקים את תערובת הגבינה על גבי בסיס העוגה.
2 אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.
3 מוציאים את העוגה מהתנור, מפרידים אותה מדפנות התבנית בעזרת סכין.
4 מנמיכים את חום התנור ל -160 מעלות ומחזירים את העוגה לתנור.
5 אופים כשעה עד ששולי העוגה יציבים אך היא עדיין רוטטת קלות במרכזה.
6 מצננים לפחות שעתיים לפני ההגשה.
