צ'ולנט (חמין) קלאסי

מנה ישראלית קלאסית מהמטבח הפולני, מתכון מסורתי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כפות שומן אווז
4 תפו"א קלופים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לרבעים
1/2 כוס בצל יבש (להשיג בחנות תבלינים)
1 כוס גריסים שטופים
1 כוס שעועית לבנה בינונית מושרית למשך לילה
תערובת של 2 כפות גדושות מלח גס, 1 כף פלפל שחור, 2 כפות פפריקה אדומה
3 כפות סוכר
5 ביצים טריות
אופן הכנה
1 בסיר גדול וכבד מסדרים את החומרים בשכבות: תחילה שומן אווז, מעל תפו"א, בצלים טריים, בצל יבש, גריסים ושעועית. בין שכבה לשיכבה מפזרים מתערובת התבלינים
2 ממלאים את הסיר במים עד כיסוי כל החומרים, מביאים לרתיחה. מניחים את הביצים הקשות ומנמיכים את הלהבה
3 במחבת קטנה מכינים את הקרמל: ממיסים את הסוכר עד שמקבל צבע חום כהה, נזהרים לא לשרוף. שופכים בזהירות לתוך הסיר, מעל כל החומרים. מבשלים על הכיריים, בסיר מכוסה כל הלילה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות