ספינג' קלאסיות קלות להכנה של גל טאוב
מתכון לספינג' קלאסיות קלות להכנה של הקונדיטורית גל טאוב, מושלמות לחנוכה, מימונה, ארועים מיוחדים ובעצם גם סתם ליום שני

מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם קמח (3.5 כוסות)
כף שמרים יבשים (25 גרם)
2 כפות סוכר
ביצה
1 1/2 כוסות מים פושרים
כף וודקה/ערק/ברנדי
כפית מלח
לטיגון ולציפוי:
1.5 ליטר שמן לטיגון עמוק
2 כוסות סוכר
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצה, המים והוודקה.
2 לשים במהירות נמוכה כ-10 דקות. לקראת סוף הלישה, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד קבלת בצק אחיד ודביק. (זה בסדר שהבצק דביק!)
3 מכסים את הבצק בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.
4 משמנים את הידיים, מורידים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לכדורים קטנים.
5 בעזרת האגודל, יוצרים חור במרכז כל כדור ומותחים קלות ליצירת צורת טבעת.
6 מחממים שמן לטיגון עמוק ל-160-180 מעלות.
7 מטגנים את הספינג’ מכל צד במשך דקה-דקה וחצי עד להזהבה.
8 מוציאים למגש מרופד בנייר סופג.
9 מיד לאחר הטיגון, מצפים את הספינג’ בסוכר מכל צד
טיפ:
1 שימוש בוו גיטרה מקל על לישת בצקים דביקים, שכן הוא אוסף את הבצק ומקפל אותו בצורה אחידה
