פרנץ' טוסט עם קומפוט פירות יבשים ושמנת חמוצה של איילת לטוביץ'
פרנץ' טוסט עם קומפוט פירות יבשים ושמנת חמו -מדריך אוכל עם איילת לטוביץ – מושלם לבראנץ'
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 פרוסות חלה מתוקה, לא טרייה
2 ביצים, טרופות
1/4 כוס חלב
8 כפות סוכר
100 גרם חמאה ללא מלח
1 מיכל שמנת חמוצה
לקומפוט:
200 גרם דבלים
200 גרם משמשים מיובשים
200 גרם צימוק כהה
200 גרם חמוציות מיובשות
1/2 כוס חומץ בלסמי
1 כוס סוכר
3 כוסות יין לבן חצי יבש
אופן הכנה
1 שמים בסיר את כל מרכיבי הקומפוט ומביאים באיטיות לרתיחה. מערבבים במהלך הבישול עד שהסוכר נמס לגמרי.
2 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ – 45 דקות. חשוב לבדוק מדי פעם את כמות הנוזלים בסיר.
3 טורפים את הביצה והחלב וטובלים בתערובת את פרוסות החלה- אחת בכל פעם, משני הצדדים.
4 ממיסים את החמאה במחבת כבדה ומטגנים כל פרוסה משני הצדים.
5 מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים מיד בסוכר.
6 מגישים עם הקומפוט החם ושמנת חמוצה.
