לא חבל על האוכל: מה מומלץ לאחסן בהקפאה ומה אפשר לבשל עם שאריות?
איזה שאריות אוכל לא מומלץ לשמור? כמה זמן אפשר לשמור אוכל בהקפאה? ומה אפשר להכין משאריות של לחם, אורז לבן ופירות?
אני לא באמת צדיקה אבל אני מאמינה שלזרוק אוכל זה קצת מיותר ולא מוסרי.
רב המאכלים הרבה יותר טעימים ביום שלמחרת. תבשילים למשל סופגים את רב הטעמים והופכים לבעלי טעם עז ומורכב יותר. אפילו הקציצות או הפשטידות טעימות לי יותר ביום שאחרי.
שאריות או לא להיות
צריך לחלק את השאריות לשניים: כאלה שאתה רוצים לאכול מהן ביום שלמחרת ואלו שתרצו לשמור להזדמנות אחרת בה תרצו לשוב ולאכול את התבשיל.
את מה שתרצו לאכול למחרת יש לאחסן במקרר בקופסת פלסטיק בגודל הנכון. עדיף שיהיה לכם מכסה שיאטום אותה ולא ייתן לה לספוח ריחות.
כמובן שסלט ירקות או סלט חסה לא מומלץ לשמור אלא לזרוק שהרי הטעמים של הירקות האלו ייעלמו לחלוטין והסלט ייראה נבול וחסר צורה.
במידה ורוצים לשמור את שאריות האוכל לשבוע מאוחר יותר – אני ממליצה על הקפאה. אופן שמירת המזון במקפיא היא תורה בפני עצמה. עדיף לשמור על המזון בצורה איכותית. כדאי להשקיע בכלים מזכוכית שהרבה יותר נכונים להקפאה. משך השמירה במקפיא תלוי בסוג המזון. מזון יבש יישמר שלושה חודשים עד חצי שנה. לעומת זאת, אוכל מבושל לא מומלץ לשמור יותר מחודש.
פשטידות אפשר לשמור כמה חודשים, אך בשרים לא יותר מחודש. חשוב שתדעו שהערכים התזונתיים לא הולכים לאיבוד וכי הם נשמרים אפילו טוב יותר מאשר במקרר.
גם משאריות אפשר להכין מנות שוות
חוץ מלשמור על השאריות חשוב לי להמליץ על המון מתכונים מעולים שמורכבים משאריות. אני אף פעם לא זורקת את מה שנשאר לי כי תמיד יש מה להכין למחרת משאריות האוכל ולהפתיע עם מתכון חדש.
הנה כמה דוגמאות:
- משאריות פירה של הילדים אכין קציצה משגעת עם בשר טחון וביצה.
- אם נשאר לי מהאורז הלבן הרגיל אכין סלט אורז עם המון ירק טרי בתוכו.
- משאריות עוגת שוקולד אכין כדורי שוקולד לילדים מצופים בסוכריות.
- משאריות העוף של המרק המכובס שאף אחד לא אוהב אצלי, אני מכינה סלט עוף אסייאתי או פשטידה מעולה עם עוף ופטריות.
- אפילו מהלחם היבש והישן אני מכינה פרורי לחם או קרוטונים לסלט שלי.
- מפירות שהם כמעט רקובים אני מכינה ריבות מתוקות ומשגעות וארטיקים של פרי טרי.
לסיכום, האמהות שלנו צדקו כשאמרו שאוכל לא זורקים ועכשיו שאתם יודעים איך לאחסן ומה לעשות עם כל שאריות האוכל אני מניחה שתוכלו ליהנות ולהכין מטעמים חדשים ומגוונים. בהצלחה.
מומלץ לקרוא גם:
ריבות מפירות קיץ עם כמה שפחות סוכר
קיצורי דרך במטבח: 13 טיפים שיהפכו את החיים שלכם להרבה יותר קלים!