קינוח קציפת שמנת צרפתית עם שוקולד תפוזים של אבי ביטון
קינוח מושקע וטעים של אבי ביטון מתוך התוכנית “סופר שף”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
250 מ”ל חלב
250 מ”ל שמנת מתוקה
8 חלמונים
20 גרם ג’לטין או 4 דפי ג'לטין
200 גרם סוכר
מי ורדים
1/2 ליטר שמנת
50 גרם סוכר
100 גרם שוקולד תפוזים מריר איכותי
10 גרם פקאן מסוכר

אופן הכנה
1 מרתיחים את השמנת המתוקה והחלב בכלי נפרד ולהוסיף ג’לטין. לערבב על אש קטנה.
2 בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר והחלמונים עם כף עץ.
3 יוצקים את תערובת השמנת והחלב לקערת החלמונים לאט (השוואת טמפרטורה) כדי למנוע יצירת חביתה.
4 מוסיפים טיפה אחת של מי ורדים לתערובת ומערבבים.
5 מכניסים את התערובת לשעה וחצי למקרר.
6 מוציאים מהמקרר ומערבבים עם מטרפה .
7 בקערה נפרדת מקציפים חצי ליטר שמנת עם הסוכר (50 גרם) עד לקבלת קצפת אחידה.
8 מוסיפים את הקצפת באיטיות לתערובת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עד שהקצפת מתאחדת עם התערובת ("השוואה בין המסות")
9 מכניסים את התערובת לכלי הגשה ולמכניסים למקרר לכ-3 שעות מינימום עד ל-48 שעות מקסימום.
10 בהגשה- להוסיף את הפקאן המסוכר ושוקולד מריר מגורר.