קרפיון מטוגן פריך לצד מחית תפוחי אדמה וכרוב, עשבי תיבול ורוטב חזרת

אחד המאכלים הפופולריים ביותר של הפולנים בערב חג המולד הוא הקרפיון. מנה פולנית קלאסית וטעימה לארוחת ערב לכל המשפחה. מנה עשירה בריחות וטעמים מהמטבח הפולני.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרוטב חזרת:
2 כפות חזרת טחונה
1 כף שמנת חמוצה
מלח ופלפל
מיץ מחצי לימון
קורט סוכר
עשבי תיבול
למחית תפוחי האדמה:
פטרוזיליה
שמיר
עירית
1 כרוב ירוק
100 גרם חמאה
מלח
כוס מים
3-4 תפוחי אדמה
עלי דפנה
חצי כוס חלב
לדג:
דג קרפיון גדול
מלח ופלפל
ביצה וקמח לקימוח הדג
פנקו
אופן הכנה
לרוטב חזרת:
1 אל תוך קערה קטנה מוסיפים את החזרת, שמנת חמוצה, מלח ופלפל, מיץ לימון , סוכר ומערבבים.
2 קוצצים עשבי תיבול ומוסיפים לקערה ומערבבים שוב.
למחית תפוחי האדמה:
1 קוצצים את השמיר, עירית ופטרוזיליה ומשרים במים קרים.
2 פורסים את הכרוב לרצועות ומטגנים על מחבת.
3 מוסיפים אל המחבת קצת מלח, חמאה ומים ומערבבים. מכסים את המחבת ומבשלים עד לריכוך של הכרוב.
4 מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מועכים את תפוחי האדמה עד למרקם הרצוי של הפירה.
5 מחממים בסיר מעט חלב עם חמאה ועלי דפנה. מוסיפים אל הסיר עם הפירה ומערבבים עד למרקם הרצוי.
6 מוסיפים לפירה את הכרוב המטוגן ומערבבים.
7 את החמוציות משרים בקערה עם מים פושרים.
8 חותכים תפוח עץ לחתיכות קטנות.
לדג:
1 מפלטים את הדג ופורסים אותו לפרוסות גסות.
2 מוסיפים מעל הדג מלח ופלפל.
3 טובלים את פרוסות הדג בקמח וביצה.
4 לאחר מכן טובלים בפנקו ומניחים על מחבת בשמן עמוק. מטגנים עד שהדג מזהיב ומשחים מעט. הדג יוצא ממש קריספי וטעים
להרכבה:
1 מניחים על צלחת הגשה את הפירה עם הכרוב ומעליו מניחים את הדג המטוגן
2 מעל הדג המטוגן מוסיפים את רוטב החזרת ועשבי תיבול מושרים במים
3 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם