דקואז פיסטוק, תותים וורדים של אלון גולדמן
אלון גולדמן מציג קינוח מושלם טעים בטירוף
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
בסיס דקוואז פיסטוק:
150 ג’ חלבונים (כ- 5 חלבונים)
50 ג’ (1/4 כוס) סוכר
125 ג’ פיסטוקים
125 ג’ (1 כוס + כף מחוקה) אבקת סוכר
150 ג’ ריבת פטל
לקרם וניל וורדים מהיר:
250 מ”ל שמנת מתוקה צמחית
1 תוכן מקל וניל
50 גרם אבקת סוכר
2 כפות סירופ ורדים
1 חבילת תותים טריים (חצי ק”ג), חצויים
מעט עלי ורדים מסוכרים לקישוט
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-160 מעלות. טוחנים את הפיסטוקים ואבקת הסוכר במעבד מזון לאבקה גסה.
2 מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב, ומקפלים בעדינות את שתי המסות.
3 בתבנית מזליפים את המסה שהתקבלה לשתי ספירלות בגודל הרצוי, ומפדרים במעט אבקת סוכר. אופים כ – 20 דקות עד שהבסיס זהוב, תפוח ויציב למגע. מניחים בצד להתקרר.
4 מורחים שכבה דקה של ריבת פטל על שני בסיסי הדקוואז.
להכנת קרם וניל ורדים:
1 מערבבים את כל החומרים לקרם בקערת ערבוב.
2 מקציפים היטב עד לקבלת קצפת במרקם יציב וחלק.
3 מזלפים מעט מהקרם בשולי הדקוואז ובמרכז.
4 מקשטים בחצאי תותים טריים.
5 מניחים את הדקוואז השני מלמעלה.
6 מקשטים בעלי ורדים מסוכרים ומקררים לפחות שעתיים.
